Nyhet   •   Apr 29, 2020 10:00 CET 

Arbetsförmedlingen är nu live med Freja eID+

Nu är Freja eID+ tillgänglig för arbetssökande som vill logga in och utföra ärenden på Arbetsförmedlingens webbplats.
 
Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. För att som arbetssökande kunna logga in, skriva in sig digitalt eller utföra ärenden hos Arbetsförmedlingen krävs att man har en personlig e-legitimation. Genom ett gott tekniskt samarbete mellan Verisec och integrationspartnern Visma Consulting kan Arbetsförmedlingens användare nu identifiera sig på ett smidigt och säkert sätt med Freja eID+. 
 
Freja eID+ är den enda mobila e-legitimationen som har granskats och godkänts av statliga DIGG för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation. Det som behövs för att skaffa Freja eID+ är en smart mobil, en giltig fysisk legitimation, ett e-postkonto samt ett besök hos närmaste ATG-ombud för en fysisk ID-kontroll. 
 
Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:
”Vi ser nu en snabb ökning av kunder i Freja eID och det är intressant att se fördelningen av dem – vi ser att organisationer, företag och myndigheter från de mest skilda områden kan effektivisera sina digitala processer och skapa bättre användarupplevelser.” 

Haninge förbättrar webbar med Vismas hjälp

Nyhet   •   Nov 26, 2019 07:15 CET

När Haninge kommun sökte en leverantör som kunde förvalta, utveckla och förbättra kommunens nära 70 webbplatser och intranät föll valet på Visma Consulting. Det nya avtalet är värt 3,5 miljoner kronor.

– Haninge kommun har en stark tillväxt. Därför är det oerhört viktigt att arbeta i nära partnerskap tillsammans med våra leverantörer för att möta invånarnas behov av information, service och tillgänglighet i våra digitala kanaler. Arbetet med Visma kommer ha stor påverkan på vårt arbete framåt med digitalisering, säger Anna Berglund, kommunikations- och digitaliseringsdirektör i Haninge kommun.

I uppdraget ingår att supportera, förvalta, utveckla och förbättra kommunens befintliga webbplatser och intranät såväl som att utveckla nya webbplatser och applikationer. Haninge använder webbplattformstjänsten Episerver DXC, där kommunen idag har ett 70-tal webbplatser.

– Digitalisering är ett av Haninge kommuns viktigaste strategiska mål. Att vårt expertteam inom Episerver får medverka i deras satsning på utvecklingen av webbar och intranät är en utmaning vi gärna antar, säger Anders Sjölander, affärsområdeschef på Visma Consulting.

Avtalet löper över två år med möjlighet till förlängning ytterligare två år och uppskattas vara värt 3,5 miljoner kronor under avtalsperioden.

För mer information kontakta gärna:
Anders Sjölander, affärsområdeschef Visma Consulting, 070-4820522, anders.sjolander@visma.com

 


Nyhet   •   Feb 07, 2020 10:20 CET

Berit Backvid i intervju med Voister -Digitala lösningar hjälper våra kunder framåt 

Affärsområdeschefen Berit berättar i intervju med Voister om hur digitala lösningar hjälper våra kunder framåt. Många kommuner saknar i idag digitala processer i sitt arbete och cirka 80 % efterfrågar efter en digital lösning.

I denna video går Berit igenom vad nästa steg är tar fram ett exempel på hur digitala processer kan underlätta och minska risker till att något går fel vid akuta situationer. 

 
 
 

 

 

Visma vinner stort kommunalt samarbete kring e-arkiv

Visma Consulting ska leverera e-arkiv till Skånearkiv, som är ett samarbete mellan 16 skånska kommuner.
 
Det var i början av 2019 som flera skånska kommuner gick ihop och samarbetade kring införandet av ett e-arkiv. Lunds kommun har varit drivande och förvaltande organisation, men nu är 16 kommuner med.
Skånearkivs avtal med Visma Consulting har ett värde på 6 miljoner kronor och sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år.
 
– E-arkivet ska brukas av alla de 16 kommunerna, men förvaltningen och det dagliga arbetet kommer att skötas av förvaltningsorganisationen i Lunds kommun. Samtliga samverkanskommuner kommer att nå systemet genom fjärranslutning och kommunerna ska bruka systemet i sina nuvarande it-miljöer. Varje kommuns information ska kunna avgränsas från de övriga kommunernas, eftersom varje kommun fortsatt är sin egen arkivmyndighet, säger Mats Johansson, enhetschef vid Stadsarkivet i Lund.
 
Syftet med att göra en gemensam beställning är att förenkla installation, support och nyttjande av systemet. Kommunerna kommer också att kunna stötta och inspirera varandra, samtidigt som man sparar tid och pengar på att välja samma lösning.
 
Nu har införandeprojektet startats, och med hänsyn till coronasituationen sker både utbildning och införande digitalt.
 
– Visma Consultings vision är att skapa ett bättre samhälle med framtidens digitala lösningar. Att hjälpa dessa Skånekommuner att använda skattepengarna på bästa sätt ligger helt i linje med vår vision och vi ser fram emot att samarbeta med dem, säger Berit Backvid, affärsområdeschef på Visma Consulting.

 

 

Gå tillbaka till föregående sida