eIDAS

Visma hjälper er att leva upp till kravet om att tillåta inloggning med utländsk e-legitimation.

Från och med den 29 september 2018 blir det obligatoriskt för offentliga myndigheter att tillåta inloggning även med utländska e-legitimationer. Hur långt har ni kommit i förberedelserna med att leva upp till kravet i eIDAS-förordningen från EU?

Visma har utvecklat stöd i Ciceron Federationstjänst för att leva upp till kravet. Vi erbjuder nu våra kunder att installera lösningen i sin testmiljö för att hinna göra alla nödvändiga förberedelser innan förordningen träder i kraft i höst.

E-legitimationsnämnden har fått i uppdrag från regeringen att tillhandahålla Sveriges landsnod. I dagsläget är den landsnoden inte på plats, men det hindrar inte er organisation från att börja förbereda de kopplingar som ni behöver. Lagkravet omfattar de e-tjänster där ni idag använder exempelvis BankID eller Mobilt BankID för att identifiera personer. Dessa måste alltså från och med 29 september även kunna användas av personer personer med utländska e-legitimationer.

Fyll i formuläret på den här sidan så tar vi fram ett avtalsförslag och skickar till er. Vi vill hjälpa er att komma igång med en testmiljö för eIDAS snabbt och effektivt.

Om ni inte redan har en federationstjänst kan vi självklart hjälpa er att komma igång med det också.

Ja, jag vill beställa eIDAS till Ciceron Federationstjänst.

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke

För att kunna ansluta till eIDAS eller till ett valfrihetssystem för e-legitimation krävs anslutning till Sweden Connect. 

Mer information hittar ni här: https://swedenconnect.se/ansluta.html

Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.