Kundreferenser Visma Movenium

Kundreferenser

Från Excel-ark till digital tidrapportering

Stockholms Verkstad AB är ett anrikt smidesföretag från Sollentuna grundat redan 1926. Företaget har ett tiotal anställda och jobbar med allt som har med stål att göra – från himmel till jord. Många gånger hittar de speciallösningar för sina kunder, som sträcker sig från privatpersoner till företag, och har ofta flertalet projekt igång samtidigt flera dagar i veckan.

Behovet av tidrapportering för att underlätta faktureringen dök upp, och de har använt Vismas lösning (som tidigare var Movenium) ett par år nu. Bolagets VD Jarmo Sääf nämner att de kollade runt bland en mängd leverantörer inför valet, men att de fastnade för just Visma Construction TimeTracker (som då hette Movenium Tidrapportering). 

– Valet avgjordes på att lösningen kändes lättast, enklast och inte så krångligt. Känslan är detsamma än idag, poängterar Jarmo.

Fördelarna med programmet är flera säger Annelie Rosén, ekonomiansvarig på bolaget - och berättar om hur de gjorde innan de kom igång med lösningen.

– Tidigare gjorde vi excelark och killarna skulle lämna in sina tider. Nu får vi in det automatiskt, även om de inte är i närheten. Bra för mig som sammanställer, tidigare fanns det risk att faktureringen blev sen – nu kan man fakturera samma dag som det avslutas eller dagen efter! Jag skickar sms och påminner om tidrapporten så löser det sig. En annan fördel är att killarna kan fylla i tiderna direkt vilket minskar risken att de glömmer bort vad som skett, fortsätter Annelie.

Både Jarmo och Annelie kan tänka sig att använda fler av tjänsterna i Visma Construction Suite i framtiden - exempelvis personalliggaren. I dagsläget agerar de ofta UE i många av de mindre projekt de är uppbokade på. Då ansvaret för personalliggaren ligger på byggherren kan de via Visma Construction eLedger få en länk som bjuder in underentreprenörer till systemet.

Sammantaget är Stockholms Verkstad väldigt nöjda med med sin lösning för tidrapportering, det är ett väldigt praktiskt och tidsbesparande system som gör att faktureringen går smidigare och snabbare, avslutar Jarmo Sääf.