Efter 1 mars 2025 upphör underhåll av tid- och projekthanteringssystemet Visma Construction Suite. Innan detta datum behöver verksamheter som använder Visma Construction Suite ha gått över till ett annat system.

Vår starka rekommendation är att välja ett annat system så snart som möjligt. Och en lösning vi rekommenderar är SmartDok, som även det är en Visma-lösning. SmartDok erbjuder det mesta av funktionaliteten ni har via Construction Suite och är redo att - tillsammans med oss - hjälpa er så att övergången blir så smidig som möjligt. Vid en eventuell övergång till SmartDok finns flera förmånliga erbjudanden att ta del av.

Detta kommer att hända nu:
Den 1 mars 2025 upphör alla licens- och supportavtal för Visma Construction Suite. Ni har med andra drygt ett år på er att välja samt kliva över till en annan lösning.

Kort om SmartDok
SmartDok är en digital plattform och användarvänlig app för projektadministration inom främst bygg- och anläggning. Över 3750 byggföretag i Norden använder lösningen i dag. SmartDok är en produkt inom Visma. 

För att hitta den bästa uppsättningen för just er verksamhet erbjuder SmartDok ett personligt samtal samt demo för att diskutera era möjligheter, ta kontakt här.

Frågor och svar

Varför upphör Visma Visma Construction Suite?
Antalet användare av Visma Construction Suite minskar i snabb takt till förmån för mer moderna system. För att kunna hålla en hög kvalitet och leveranssäkerhet har Visma valt att fortsätta investera i ett urval lösningar utifrån potential. Beslutet ger oss mer resurser att fokusera på våra moderna, molnbaserade lösningar samt att stötta våra kunder som vill modernisera genom att migrera till något av dessa.

Vilken funktionalitet finns i SmartDok?

Med SmartDok får ni den mesta av funktionaliteten ni har i Construction Suite i dag, exempelvis:

  • Registrera man- och maskintimmar, material, transport, dokumentation, snöröjning, avvikelserapportering, Personalliggare och orderläggning direkt från mobil eller surfplatta.
  • Generera fakturaunderlag med automatiska fakturor i Visma eEkonomi eller Fortnox
  • Föra över lönedata till alla stora svenska lönesystem, såsom Visma Lön , Fortnox, Kontek, Hogia och många fler.
  • Hantera leverantörsfakturor
  • Få bättre överblick och kontroll över era projekt, KMA och dokumentation, planering och personal.
  • Svensk erfaren support med korta svarstider på telefon och mail, med kundbetyget 6/7!
  • Spara tid, pengar och minska miljöpåverkan genom att minska pappersarbete, felrapportering och dubbelarbete.

Här kan du läsa mer om SmartDok
Här kan du boka en gratis demo för att se hur det skulle kunna fungera för just er.

Vilken hjälp kan vi få från Visma Software vid en övergång från Construction Suite till SmartDok?

Väljer ni att gå vidare till SmartDok hjälper vi er från start till mål. Vi erbjuder rutiner och verktyg för att förenkla arbetet med att hämta ut data från Visma Construction inför bytet till SmartDok.

Se fler frågor och svar här

Visma Community har vi samlat svar på vanliga frågor. Ställ gärna din egen fråga här, om du inte hittar svaret.