7 Sep 2023
M&A

Visma tar steget in i den svenska skolvärlden - förvärvar lärplattformen Vklass

Vklass

Visma förvärvar Vklass, bolaget bakom lärplattformen med samma namn. Vklass blir en del av Visma men fortsätter sin verksamhet som tidigare under samma namn. 

- Vi är mycket glada över att få välkomna Vklass in i Visma-familjen som en del av vår svenska verksamhet. Vi har lång erfarenhet av just mjukvara för skola inom koncernen och har letat efter ett bolag med en framgångsrik lösning på den svenska marknaden under en tid. Det har vi nu hittat i Vklass. Deras kompetens och erfarenhet tillsammans med vår kommer att kunna utveckla vårt erbjudande ytterligare, säger Marie Ceder, Business Area Director Visma Public Segment Sweden.

Gemensamt för samtliga bolag som Visma förvärvar är att de levererar framgångsrika molntjänster med hög kundnöjdhet samt att det finns en betydande tillväxtpotential inom domänen. Med Vklass stärker Visma sin tillväxtstrategi inom offentlig verksamhet.  

Vklass grundades 2007 och har idag en stark position på den svenska marknaden med majoriteten av kunderna bland svenska kommuner. Bolaget har sin bas i Stockholm med 17 anställda och hade 2022 en omsättning på närmare 30 mSEK.

- Vi blir nu en del av Europas snabbast växande mjukvarukoncern med stor erfarenhet av lösningar mot offentlig sektor och skola vilket blir en stor fördel för oss och våra kunder, säger Andreas Selling, vd Vklass AB 

Vklass fick i augusti 2023 en reprimand från IMY för en personuppgiftsincident under 2022. Vklass har sedan incidenten vidtagit åtgärder för att säkerställa att det inte kan inträffa igen. Tillsammans med Visma förstärker nu Vklass sitt säkerhetsarbete ytterligare då man får tillgång till den erfarenhet och kompetens som finns inom Visma-koncernen.

Förvärvet trädde i kraft den 4 september 2023.

För mer information kontakta gärna: 

Marie Ceder, Business Area Director Visma Public Segment Sweden
Mail. [email protected]

Tfn. +46 70 261 33 41

Andreas Selling, vd Vklass AB
Mail. [email protected]
Tfn. +46 70 877 77 93

Om Visma
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara i molnet, med en omsättning på 2,06 miljarder euro under 2022, 14 500 anställda och 1,6 miljoner kunder i Europa och Latinamerika. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer av alla storlekar, möjliggör vi ett mer effektivt och välmående samhälle. Besök oss på visma.se.

Om Vklass
Vklass, en ledande leverantör av lärplattform som underlättar skolans viktiga processer, inklusive närvarohantering, betygsättning och andra processer i skolan. Plattformen integrerar även flera moderna webbtjänster för utbildningssektorn. Med toppkreditvärdighet från UC, har Vklass hedrats med Nordiskt tillväxtcertifikat tre år i följd.

Presskontakt

PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige