15 Mar 2024

Visma Spcs lanserar AI-assistent för hundratusentals småföretagare

Hundratusentals småföretagare får tillgång till avancerad AI-teknik, som kan optimera deras verksamhet, genom Visma Spcs. AI-assistenten minskar tiden företagarna behöver lägga på administration.

– AI-assistenten är företagarnas nya ekonomiassistent som svarar på frågor snabbt, och framför allt dygnet runt. AI är redan i dag en stor och viktig del av våra ekonomisystem, och hjälper till med att till exempel föreslå vilka konton fakturorna ska bokas på och att lägga in kvitton i bokföringen, säger Charlotte von Sydow, vd på Visma Spcs.

AI-assistenten är utvecklad för att förstå småföretagares specifika förutsättningar och kan svara på frågor, vilket effektiviserar vardagen för användarna. Utvecklingen går fort och assistenten utvecklas hela tiden för att stötta företagarna ytterligare. Inom en snar framtid  kommer den även kunna tillhandahålla analysbaserade insikter åt användaren för att främja företagens tillväxt och effektivitet

– Vi på Visma Spcs brinner för innovation som förenklar för entreprenörer i deras strävan att förverkliga sina drömmar och driva sina företag. För oss handlar det om att bygga rätt saker på rätt sätt, och därigenom skapa värde för våra användare. Det är här AI kommer in i ekvationen, säger Roger Andersson, Head of Technology på Visma Spcs.

Drygt 40% av frågorna till AI-assistenten har redan nu kommit utanför arbetstid. Många småföretagare sköter sin administration på kvällar och helger, visar tidigare undersökningar från Visma Spcs.

– AI- och tech-racet går otroligt fort nu och det kommer finnas vinnare och förlorare. De företagare som snabbt tar till sig förändringarna får tillgång till många värdeskapande möjligheter, säger Charlotte von Sydow.

– De som väljer att arbeta mer traditionellt med sin administration kommer att märka en förlorad konkurrenskraft över tid. Vi vill att du som företagare ska lägga minimalt med tid på din ekonomistyrning, samtidigt som du behåller kontrollen och snabbare kan se in i företagets framtid, säger Charlotte von Sydow.
 

För mer information kontakta:
Roger Andersson, Head of Technology Visma Spcs, 0702 54 08 30, [email protected]
Charlotte von Sydow, vd Visma Spcs, 0703 92 01 22, [email protected]
Malin Fredriksson, Pr-ansvarig Visma Spcs,
0733 13 43 88, [email protected]

Om AI-assistenten
AI-assistenten är nu lanserad för samtliga kunder som använder Visma eEkonomi, Visma Lön Smart och Visma Lön Direkt. Utrullningen till övriga produkter är i full gång. Redan inom 14 dagar kommer den att adderas till ytterligare produkter, som till exempel Visma Skatt & Bokslut Pro. 

Presskontakt

PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige