2 Feb 2023

UF-vinnarna för Årets Webbshop och Årets Webbsajt är utsedda

Telar UF från Västerås vann Årets Webbsajt och Dofterian UF från Olofström vann kategorin Årets Webbshop. Det blev känt när Visma Spcs och Ung Företagsamhet idag presenterade årets vinnare i respektive kategori.

Det var ett stort intresse för årets tävling bland UF-företagarna, vilket gav juryn många bidrag och valmöjligheter.

Vi i juryn är väldigt imponerade av årets bidrag. Det har varit en riktigt hög standard i båda kategorierna där man lagt mycket tid på layout, sökoptimering och den genomgående röda tråden. Det är väldigt roligt att intresset är så stort, säger Hilda Netz, Account Manager Education på Visma Spcs, om årets tävlingar.

Årets Webbsajt med Visma

1:a - Telar UF, Västmanland

2:a - Skånung UF, Skåne

3:a - Kaffe von Linné UF, Jönköping


Wow, wow! det känns väldigt bra! Vi har jobbat mycket på att utveckla vår egen hemsida. Vår affärsidé grundar sig i att hjälpa andra med hemsidor, därav känns det extra bra att vår egen hemsida är så pass bra, säger Isak Rehnman från Telar UF

Motivering från Visma Spcs: Vinnaren av Årets webbsajt imponerar juryn med en mästerlig design och användarvänlig hemsida. Sidan uppfyller alla kriterier och blev snabbt en favorit hos alla i juryn. Den genomgående röda tråden finns där och det märks att UF-företaget valt rätt affärsidé. Vinnaren av Årets UF-webbsajt är Telar UF.


Årets Webbshop med Visma

1:a - Dofterian UF, Blekinge

2:a - Utvalda arkivet UF, Västernorrland

3:a - ARTATTACK UF, Skaraborg


Vi alla blev totalt mållösa när vi fick beskedet. Vi gick in i detta UF-företag utan någon förkunskap alls och att kunna vända den okunskapen till att designa en webbshop från grunden och sedan ta titeln ”Årets Webbshop” känns helt magiskt! Vi känner så stor tacksamhet och glädje över att bli tilldelade denna titeln. Vi vill passa på och tacka våra lärare Madeleine, Carola och Caroline, samt våra fantastiska och kloka rådgivare Julia Nilsson Rapping och Birk Westin, för deras hjälpsamma råd. Vi ger även en liten klapp på axeln till vår VD som lyckades designa en hemsida som samlar allt vårt hårda arbete i ett, säger Maja Svensson Senekovic, Moa Borgqvist och Tilda Sekander som driver Dofterían UF. Motivering från Visma Spcs: Årets vinnare i Webbshop-tävlingen imponerade stort på alla i juryn. Webbshopen är noggrant byggd och man ser hur mycket tid UF-företaget lagt på detaljer och bilder. Sidorna är väl fyllda med bra texter och information vilket gör köpupplevelsen enkel och smidig för besökaren. En högklassig helhetsupplevelse! Vinnaren av Årets UF-webbshop är Dofterían UF.

 

– UF-företagen spelar en viktig roll för att Sverige ska klara framtidens sysselsättning och välfärd. Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag därför är det otroligt viktigt att alla gymnasieelever oavsett bakgrund och program får möjlighet att driva företag på skoltid. Det handlar om att fler måste få möjlighet att följa sin passion när det kommer till att starta, driva och utveckla företag för att öka tillväxten i Sverige, säger Hilda Netz.

Vinnarna i respektive kategori får 3 000 kr och en timmes coaching av Vismas Spcs SEO-expert Björn Hartig som förstapris.

Andraplacerade Skånung UF och Utvalda arkivet UF vann 2 000 kr och tredjeplacerade Kaffe von Linné UF samt ARTATTACK UF får 1 000 kr vardera. 


För mer information kontakta:

Moa Borgqvist, vd på Dofterian UF, 
Tel. +46 737 24 50 79

Isak Rehnman, vd på Telar UF
Tel. +46 76 82 17 71

Hilda Netz, Account Manager Education på Visma Spcs
Mail. [email protected]
Tel. +46 730 31 56 21

Per Brandt, tf kommunikationsansvarig Ung Företagsamhet Sverige,
Tel. +46 722 05 07 44

Presskontakt

PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige