12 Jan 2023

Peder Skrivares skola i Varberg vann reklamtid av Visma Spcs – nu visas reklamfilmen i TV4

I maj 2022 utsåg Visma Spcs Peder Skrivares skola i Varberg till Årets UF-skola. En del av vinsten var reklamtid till ett värde av en kvarts miljon kronor, nu visas den reklamfilm som skolan tagit fram i TV4.

Vi är väldigt stolta över utmärkelsen och den visar att vårt sätt att arbeta är rätt väg att gå. Alla elever som vill kan jobba med UF, vi har goda kontakter med näringslivet och bra stöttning från ledningen i vårt arbete. Vi tycker att UF är både kul och lärorikt! Vi ville att reklamfilmen skulle ha fokus på eleverna och det är också en av våra elever som pratar. PS är en stor skola med stora möjligheter och det vill vi förmedla, Maria Hylander, UF-lärare på Peder Skrivares Skola.

Utmärkelsen och priset går till den skola i Sverige som under det gångna läsåret har varit bäst på att jobba med entreprenörskap bland eleverna. I sin motivering till utmärkelsen Årets UF-skola 2022 lyfte juryn särskilt hur skolan tagit samarbetet med det lokala näringslivet till nästa nivå samt Peder Skrivares framgångskoncept gällande cirkulär ekonomi, vilket gör dem till en förebild för Sveriges skolor.

En undersökning från Visma Spcs visar att var tredje svensk drömmer om att starta företag och forskning visar att de som drivit UF-företag, senare i livet oftare startar eget företag.


– Vi tycker att alla gymnasieelever oavsett bakgrund och program bör få möjlighet att driva företag på skoltid. Det handlar om att fler måste få möjlighet att följa sin passion när det kommer till att starta, driva och utveckla företag, detta för att Sverige ska klara sysselsättning, välfärd och öka tillväxten, säger Hilda Netz, utbildningsansvarig på Visma Spcs.

Visma Spcs pris bestod av reklamtid till ett värde av 250 000 kronor, skänkt av TV4 i samarbete med mediebyrån Scream.

Du kan se reklamfilmen här: reklamfilm Peder Skrivares Skola i Varberg


Visma Spcs stöttar UF med gratis program
Flest småföretagare i Sverige väljer Visma Spcs. För att på sikt få fler att starta, driva och utveckla företag och skapa jobb stöttar Visma UF med gratis program. Samtliga elever som har drivit UF-företag under läsåret 2020/2021 har erbjudits program från Visma Spcs för att fakturera, bokföra och göra webbsidor utan kostnad. I år aktiverades 1 553 fler Visma UF-paket om man jämför med tidigare år.


Om priset Årets UF-skola:
Visma Spcs pris Årets UF-skola delades 2022 ut för fjortonde gången. Tidigare har priset gått till Lillerudsgymnasiet i Vålberg, Sven Erikssongymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn, Malmö Borgarskola, Vansbro Utbildningscenter, Facetten i Åtvidaberg, Jensen gymnasium Södra i Stockholm, ABB Industrigymnasium i Västerås, Stora Segerstads Naturbrukscentrum i Reftele, Procivitas i Helsingborg, Thoren Business School i Helsingborg, Hälsingegymnasiet i Bollnäs och Thoren Business School i Örebro.


Om UF
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som finns i hela Sverige. Organisationen verkar genom skolan för att ge unga människor en praktisk kontakt med näringsliv och eget företagande.

För mer information kontakta:
Hilda Netz, utbildningsansvarig Visma Spcs
Mail. hilda.netz@visma.com
Tel. +46 73 031 56 21

Maria Hylander, UF-lärare på Peder Skrivares Skola
Mail. maria.hylander2@varberg.se
Tel. +46 72 151 61 17

Presskontakt

PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige