Kunddagarna HR-plus

onsdag 25.10

09:30-10:00 Registrering/välkomstfika

10:00-10:15 Välkommen!

10:15-11:15 2023 - vad har hänt i HR-plus?

11:30-12:15 Senaste nytt från lönevärlden - Zennie Sjölund

12:15-13:15 LUNCH

13:15-13:45 Information från Fora

14:00-14:45 Parallella pass

Banketten - Hitta godbitarna i HR-plus, Lön C4 - Lönerevision C7 - Integrationer, HR-plus - En naturlig mittpunkt C6 - Hitta godbitarna i HR-plus, HR 

14:45-15:10 Eftermiddagsfika

15:10-15:40 Parallella pass

Banketten - Användarvänlig anställning C4 - Vägen till evig kunskap C7 - Seamless User Experience - HR-plus/Medvind C6 - Lärande i vardagen kopplat till systemstöd

15:50-16:20 Parallella pass

Banketten - Lärande i vardagen kopplat till systemstöd C4 - Användarvänlig anställning C7 - In case of emergency C6 - Nyfiken på Medvind WFM?

16:30-17:15 Parallella pass

Banketten - "Träffa en konsult" - Lön C4 - "Träffa en konsult" - HR C7 - "Träffa en konsult" - Teknik C6 - "Träffa en konsult" - Support

17:15-19:00 Incheckning och FRI TID

19:00-19:30 Mingel

ca 19:30-00 Middag + underhållning

torsdag 26.10

09:00-09:15 Uppstart

09:15-10:00 Inspirationsföreläsare - Gustaf Josefsson Tadaa

10:00-10:30 Förmiddagsfika

10:30-11:15 Parallella pass

Banketten - Hitta godbitarna i HR-plus, Lön C4 - Lönerevision C7 - Hitta godbitarna i HR-plus, HR C6 - Integrationer, HR-plus - En naturlig mittpunkt

11:30-12:00 Parallella pass

Banketten - Seamless User Experience - HR-plus/Medvind C4 - In case of emergency C7 - Hållbarhet och lönesystem C6 - Vägen till evig kunskap

12:00-13:00 LUNCH

13:00-13:45 Parallella pass

Banketten - "Träffa en konsult" - Support C4 - "Träffa en konsult" - Lön C7 - "Träffa en konsult" - HR C6 - "Träffa en konsult" - Teknik

14:00-14:30 Information från Collectum

14:45-15:30 2024 - Vad händer i HR-plus?

15:30-16:00 Avslut av kunddagarna

Pass

Vad händer 2024?

Produktledningen för HR-plus berättar vad Visma har för planer på kort och lång sikt och vad ni som kunder kan se fram emot under 2024.

2023 - vad har hänt i HR-plus?

Våra produktägare har plockat ut godbitarna av vad som har hänt utvecklingsmässigt i HR-plus under 2023. Vi tittar på året som har varit och delar med oss av vad som är på gång inom den närmaste tiden.

"Träffa en konsult" - inriktning HR

I dessa pass får ni en ypperlig möjlighet att, på plats, träffa våra konsulter. Här får ni tillfälle att dryfta frågor, förslag på idéer i ett mer levande format. Har du redan nu förslag på ämnen/områden som du vill ta upp med oss på dessa pass, så kan dessa läggas in via vår Community Grupp, Kunddagarna 2023.

"Träffa en konsult" - inriktning Lön

I dessa pass får ni en ypperlig möjlighet att, på plats, träffa våra konsulter. Här får ni tillfälle att dryfta frågor, förslag på idéer i ett mer levande format. Har du redan nu förslag på ämnen/områden som du vill ta upp med oss på dessa pass, så kan dessa läggas in via vår Communitygrupp, Kunddagarna 2023.

"Träffa en konsult" - inriktning Teknik

I dessa pass får ni en ypperlig möjlighet att, på plats, träffa våra konsulter. Här får ni tillfälle att dryfta frågor, förslag på idéer i ett mer levande format. Har du redan nu förslag på ämnen/områden som du vill ta upp med oss på dessa pass, så kan dessa läggas in via vår Communitygrupp, Kunddagarna 2023.

"Träffa en konsult" - inriktning Support

I detta pass får ni en ypperlig möjlighet att, på plats, träffa våra supportkonsulter som är din hjälp i vardagen. Har du redan nu fundering på ämnen/områden som du vill ta upp med vår support, så kan dessa läggas in via vår Communitygrupp, Kunddagarna 2023.

Det skall vara enkelt att ge ny lön!

En hel ny modul för lönerevision har sett dagens ljus. Effektivt och enkelt var ledorden, blev resultatet detta? Det tycker vi! Kom och hör Karin och Ulrika berätta!

Hitta godbitarna i HR-plus, Lön

Här tittar vi vidare på några av godbitarna ur passet “2023 - vad har hänt i HR-plus?” Vi djupdyker i användningsområden som effektiviserar löneadministratörens vardag och visar hur man enklast kommer igång. I detta pass fokuserar vi på delar som är relaterat till löneprocessen.

Hitta godbitarna i HR-plus, HR

Här tittar vi vidare på några av godbitarna ur passet “2023 - vad har hänt i HR-plus?” Vi förlorar oss i funktioner och möjligheter som effektiviserar och underlättar vardagen samt visar hur man enklast kommer igång med dessa. I detta pass fokuserar vi på delar som är relaterade till HR och lönenära HR processer som ex. Anställning, Resa.

Integrationer, HR-plus - En naturlig mittpunkt

Ett mycket uppskattat seminarie från förra året nu uppdaterat med det senaste inom HR-plus. Odata, Web APi, Servicebus eller fil? HR-plus har många sätt att hämta eller lämna ifrån sig information på, men vilket är det bästa? I detta seminarie ger vi exempel på olika typer av integrationsbehov; HR-plus som master, Global master till HR-plus, IAM-system, Utdata för analys. Vi demonstrerar olika angreppssätt och exempel på användande.

In case of emergency

Det är oroliga tider med ständiga cyberhot. Hur jobbar Visma för att minimera riskerna för akuta och långvariga störningar i tjänsten? Vilken beredskap finns hos oss på Visma om detta skulle inträffa?

Seamless User Experience - HR-plus/Medvind

Vi visar upp resultatet av vårt gemensamma arbete för att uppnå en “seamless” användarupplevelse både gällande integrationer och arbetssätt. HR-plus - Medvind

Nyfiken på Medvind WFM?

Detta pass riktar sig till dig som vill veta mer om Medvind WFM. Vi kommer kort introducera området WFM (Workforce management) och berätta hur vår lösning kan hjälpa dig att optimera din personalplanering.

Vägen till evig kunskap

I detta pass guidar Pernilla oss hur man bäst använder vår Community och användarguider för att finna kunskap. Vi tar även oss en titt på hur man enklast läser versionsdokumentation.

Användarvänlig anställning

Det ska vara enkelt, smidigt och tryggt att arbeta med anställningar i HR-plus oavsett om detta är något du gör dagligen eller bara ett par gånger om året. Kom och lyssna på Sara som berättar om vårt arbete med att förbättra användarupplevelsen i HR-plus anställning.

Lärande i vardagen kopplat till systemstöd

Dagens snabba utveckling ställer krav på att våra anställdas kompetens hänger med. I detta seminarium ger Åke svar på följande frågeställningar:

- Hur kan vi formalisera, digitalisera och följa upp en aktivitet/händelse som sker i det dagliga arbetet?
- Hur kan vi se till att våra medarbetare hittar lärande just när det behövs?
- Hur kan vi tillhandahålla lärande i de verktyg som medarbetarna dagligen använder?
- Hur kan jag få återkoppling kring en prestation eller aktivitet som jag ska genomföra?

Nyheter från Fora

I januari 2024 går Fora över till månadshantering av de kollektiv­avtalade försäkringarna. Det innebär månadsvis lönerapportering, fakturering och överföring av pensions­premier till arbetares pensions­bolag. Sara Carlenfors Linered, affärsarkitekt Fora, går igenom vad förändringen innebär och hur ni som arbetsgivare kan förbereda er.

Collectum

Collectum informerar om Internetkontorets hemsida, XML filer och lite kring felhantering. Här får ni möjlighet att få klarhet, ställa frågor samt komma med önskemål på förbättringar som kan göras till representanter från Collectum.

Hållbarhet och lönesystem

Under detta pass kommer vi utforska vad lönesystem som HR-plus har med hållbarhet att göra. Vi kommer även prata om hållbart företagande ur ett bredare perspektiv och dela med oss av konkreta exempel på hur vi jobbar med hållbarhet på Visma.