Agenda för Expo Lön 2023

Ändringar i innehållet kan förekomma. 

Läs mer om Expo Lön

08.00 Registrering och mingel 

08.45 Visma Draftit välkomnar tillsammans med moderator

erika-talare.png 09.00 PASS 1: Erika Dahlgren - Aktuellt inom lön & skatt

Erika Dahlgren uppdaterar dig med nyheter inom löne- och skatteområdet. Vad har hänt under året som gått? Vad händer under 2023 som är viktigt att hålla reda på?
Förra regeringen gjorde justeringar gällande arbetsgivaravgifter hur kommer det att se ut nu framöver? 

 

09.50  FIKA

anne-talare.png10.20 PASS 2: Anne Björnstad -  Expert eller superhjälte?

Med humor och glimten i ögat tar hon upp igenkänning, vanliga missförstånd/ dilemman/ irritationsmoment som de flesta som jobbar med lön känner igen sig i. Målet är att att få besökarna känslomässigt engagerade genom skapa en känsla av att inte vara ensamma, känna samhörighet med varandra, och samtidigt få tips på lösningar.

 

pia-blank-thörnroos-talare.png11.05 PASS 3: Pia Blank Thörnroos - Förmånsbeskattning och friskvårdsbidrag

Mycket har hänt de senaste åren inom lön och skatt. Bland annat tog Skatteverket bort listan över friskvårdsaktiviteter. Hur mottogs det?

Även hemarbete och hybrid arbete är idag vanligt, hur har förmånsbeskattningen påverkats av detta? Vad är egentligen en privat resa och vad är en tjänsteresa rent tekniskt? Hur ser förmånsbeskattningen ut för miljöbilar och vad gäller vid laddning av elbil? Detta och mycket mer tar Pia Blank Thörnroos upp i sin föreläsning.

12.00 LUNCH

mikael-talare.png13.10 PASS 4: Mikael Stewén - Så förebygger ni cyberattacker

Vad är egentligen en cyberattack och hur kan den se ut? Vad ska man som medarbetare och organisation tänka på för att förebygga en cyberattack och hur skyddar sig Visma? Mikael ger klarhet i detta samtidigt som han ger exempel från verkligheten. 

 

zennie-talare.png13.50 PASS 5: Zennie Sjölund - Proaktivt hållbarhetsarbete

Föreläsningen kommer att beröra hur ni kan jobba hållbart på tre sätt; klimatmässigt, socialt och ekonomiskt.

14.20 FIKA

14.50 FRÅGEPANEL

olof-röhlander-talare.png15.15 PASS 6: Olof Röhlander - Verklig motivation och arbetslust

Olof Röhlanders inspirationsföreläsning handlar om de tre sakerna som spelar roll för att kunna skapa motivation och arbetsglädje på riktigt!  Sprunget ur den senaste forskningen, tillsammans med sina egna erfarenheter, fokuserar han på ämnena förändring, eget ansvar, välmående och samarbete. En minst sagt lärorik föreläsning som också är fylld med energi, skratt och igenkänning!  

16.05 Summering av dagen

16:15 SLUT