Agenda för Expo Lön 2024

Ändringar i innehållet kan förekomma. 

Läs mer om Expo Lön

08.00 Registrering och mingel 

 

08.30 Visma Draftit välkomnar tillsammans med moderator

Talare2024-Linn.png 08.40 PASS 1: Linn Delin - Aktuellt inom lön & skatt

Linn uppdaterar dig med nyheter inom löne- och skatteområdet. Vad har hänt under året som gått? Vad händer under 2024 som är viktigt att hålla reda på?

 

09.40  FIKA


Talare2024-Joel.png10.10 PASS 2: Joel Köhl - Effektivisera arbetet med AI och automatisering

Lönearbetet genomgår en fascinerande utveckling. Det traditionella handknappandet kommer inom en snar framtid bytas ut mot digitala alternativ och förändra sättet vi jobbar med lön i grunden. I denna föreläsning utforskar vi hur lönarbetet förändras och hur nya löneroller växer fram i kölvattnet av denna teknologiska utveckling. Vad är till exempel RPA (Robotic Process Automation) och vad det kan användas till? Och hur skiljer sig detta från exempelvis AI? Du kommer få lära dig mer om vilka färdigheter och kompetenser som krävs för att du själv ska våga förändra lönehanteringen i er verksamhet och även vara rustad för framtidens löneroller!

Talare2024-Karoline.png 11.25 PASS 3: Caroline Giannias Kaib - Att jobba i en ständigt föränderlig bransch 

I detta pass kommer Caroline utforska det spännande och dynamiska yrket lönekonsult.
Vi kommer att dyka in i grunderna av lönehantering, från de första stegen i löneprocessen till att utforska innovativa sätt att hantera information och samarbeta strategiskt. Målet är att ge dig en djupare förståelse för yrkesrollens ställning i den verksamhet lönekonsulten arbetar i. Häng med och upptäck hur detta dynamiska yrke inte bara handlar om siffror och löner, utan också om att skapa värde och bidra till företagets framgång.

12.10 LUNCH

Talare2024-Agneta.png13.10 PASS 4: Agneta Claesson - Pensionspyramiden del 1 - Den allmänna pensionen

Under detta pass kommer Agneta Claesson från Pensionsmyndigheten att förklara hur den allmänna pensionen fungerar, både de inkomstrelaterade delarna och de olika grundskydden. Hon kommer också att förklara det nya begreppet riktålder, vad det betyder för den enskilde och varför det är viktigt att kunna tolka sin pensionsprognos. Samt en del annat som är bra att känna till! 

14.10 FIKA

Talare2024-Linn.png14.30 PASS 5: Linn Delin - Pensionspyramiden del 2 - Tjänstepension & försäkringar

Under detta pass får du konkreta verktyg för att bland annat kunna navigera bland de olika kollektivavtalade försäkringarna och förmånerna. Vad ska du som lönekonsult ta hänsyn till vid olika frånvarotyper hos de anställda, och vilken hjälp finns att tillgå? I kombination med Agnetas tidigare pass kommer du få en helhetsförståelse för pensionens olika delar och lättare kunna svara på frågor som kan dyka upp i ditt arbete. 

 

Talare2024Mia.png15.10 PASS 6: Mia Törnblom - Våga se sårbarhet som en styrka 

En inspirationsföreläsning med Mia Törnblom där du får verktygen för att kunna ta makten över det du faktiskt kan påverka i ditt liv. Mia kommer berätta om hur du kan försonas med ditt förflutna och sätta gränser när du behöver och se din egen påverkanskraft i relationer, situationer och konflikter. Med hjälp av humor och konkreta metoder visar Mia hur du får mer energi och blir modigare och tryggare i dig själv. Hon kommer också att inspirera till att se sårbarhet som en styrka, och vad det egentligen innebär att vara stark. När du går därifrån kommer du ha fått tips om hur du kan bli snällare mot dig själv och hur du kan fortsätta utvecklas även efteråt.

16.00 Summering av dagen och träffa talarna


17.00 Dörrarna stängs, tack för idag!