Tillbaka till huvudmeny

Visma storsatsar på ledande HRM-systemet

Tre frågor till Visma PubliTechs produktutvecklingschef, Mikael Stewén, om den hittills största satsningen på att göra det marknadsledande HR- och lönesystemet för kommuner ännu bättre.

Vad är Vismas spännande plan för Personec P?

”Vi gör nu en stor strategisk satsning på automation. I ett första steg handlar det om ny funktionalitet som skapar en än bättre användarupplevelse. I nästa steg kommer vi att modernisera Personec P i grunden, genom att bygga om dagens föråldrade webbar och klienter samt bygga nya integrationer och lösningar i syfte att erbjuda systemet som SaaS (Software as a Service) till våra kunder.”

Det låter som ett stort projekt. Hur klarar ni det?

”För att lyckas utökar vi teamet inom produkt och utveckling med nio nya tjänster. Av dessa planeras ungefär hälften att anställas i Sverige och hälften i Riga. Rekryteringen av Front-end och Back-end-utvecklare är redan igång.”

Hur säkerställer ni att utvecklingen motsvarar det kunderna efterfrågar?

”Ett fortsatt gott samarbete mellan oss och våra kunder är det absolut viktigaste. Det finns ingen konflikt här, för det som är bra för våra kunder är också bra för oss. Samtidigt kräver digitalisering att vi vågar utmana invanda arbetssätt och använda ny teknik på bästa sätt. De bästa innovationerna blir till i mötet mellan förståelse för tekniken och verksamheternas behov. Det är dit vi är på väg!”

Klicka här, för mer information om Vismas marknadsledande HR- och lönesystem

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.