Tillbaka till huvudmeny

Visma storsatsar på ledande HRM-systemet

Tre frågor till Visma PubliTechs produktutvecklingschef, Mikael Stewén, om den hittills största satsningen på att göra det marknadsledande HR- och lönesystemet för kommuner ännu bättre.

Vad är Vismas spännande plan för Personec P?

”Vi gör nu en stor strategisk satsning på automation. I ett första steg handlar det om ny funktionalitet som skapar en än bättre användarupplevelse. I nästa steg kommer vi att modernisera Personec P i grunden, genom att bygga om dagens föråldrade webbar och klienter samt bygga nya integrationer och lösningar i syfte att erbjuda systemet som SaaS (Software as a Service) till våra kunder.”

Det låter som ett stort projekt. Hur klarar ni det?

”För att lyckas utökar vi teamet inom produkt och utveckling med nio nya tjänster. Av dessa planeras ungefär hälften att anställas i Sverige och hälften i Riga. Rekryteringen av Front-end och Back-end-utvecklare är redan igång.”

Hur säkerställer ni att utvecklingen motsvarar det kunderna efterfrågar?

”Ett fortsatt gott samarbete mellan oss och våra kunder är det absolut viktigaste. Det finns ingen konflikt här, för det som är bra för våra kunder är också bra för oss. Samtidigt kräver digitalisering att vi vågar utmana invanda arbetssätt och använda ny teknik på bästa sätt. De bästa innovationerna blir till i mötet mellan förståelse för tekniken och verksamheternas behov. Det är dit vi är på väg!”

Klicka här, för mer information om Vismas marknadsledande HR- och lönesystem

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • Beräkna dygnsvila i realtid

    Från 1 oktober 2023 gäller nya regler kring vilotid för medarbetare i kommuner och regioner. Hur kan du möta de nya kraven på bästa sätt? Vi frågade Jerker Wall, produktmarknadsansvarig för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.