Tillbaka till huvudmeny

Så kan dina medarbetares produktivitet öka

Det tycks som att osynliga krafter existerar, som både kan tyglas och frigöras, och som delvis styr en grupps prestation.

Produktivitet och medarbetarhälsa
Produktivitet och medarbetarhälsa

Hur kan dina medarbetare växa som människor och samtidigt öka sin produktivitet – så att ni som företag uppnår era verksamhetsmål? Vad kan du göra? Svaret är: ganska mycket. Som arbetsgivare är du nämligen en av de viktigaste personerna i dina medarbetares liv.

Det finns i idrottsvärlden många väl dokumenterade fenomen som rör grupper av människor. Ett exempel: när gruppen utökas med en person, när någon tillkommer, så förändras hela gruppens dynamik – ibland ytterst lite, andra gånger i grunden. Det tycks som att osynliga krafter existerar, som både kan tyglas och frigöras, och som delvis styr en grupps prestation.

Det framgångsrika kollektivet

Tidigt i livet får vi lära oss att framgångsrika kollektiv består av individer som kan och vill samarbeta; vi kan se det som en princip. För den som driver företag, och verkligen vill något med sin verksamhet, är en dos gruppsykologi, praktiska tips om produktivitetsgenererande arbetsmiljöer och – inte minst – kunskap om vad som har fungerat och inte fungerat för andra företagare och ledare som byggt team, en väldigt bra start. Så den här texten är en fortsättning på ett ämne Visma ofta pratar om, exempelvis här och här. Det är en “gör så här om du vill ha medarbetare som mår bra och företag som tjänar mer pengar”-text.

En tumregel är att för att tjäna pengar måste man investera pengar. Manna faller som bekant ytterst sällan från himmelen. Men med rätt strategier kan du bygga in hållbarhet i företagets processer. Och då spelar det ingen roll om vi pratar din försäljning, den interna kommunikationen, Customer Success – eller dina medarbetares förutsättningar att göra ett utmärkt jobb.

Produktivitet på kontoret

Visma Advantage arbetar med att sänka kostnaderna och öka vinsten hos små och medelstora företag. Vår metod: en digital inköpsarena, en portal, fylld med kraftfulla rabatter hos rikstäckande leverantörer av varor och tjänster. Men vi kan också andra konster. Som att förmedla trender och kunskap. I ett företag börjar och slutar det mesta med just medarbetarna. Om de mår bra, kan sitt jobb och trivs på jobbet, så ökar chanserna att verksamheten genererar vinst. Det här låter väldigt enkelt, nästan banalt. Men faktum är att det krävs mer än färsk matjord i fickorna för att bygga eller skapa en miljö som andas just produktivitet. Målet nås genom att kombinera många var för sig positiva ingredienser i den cocktail som utgör arbetsvardag för dina medarbetare.

Produktivitet – i framtidens kontorsmiljöer
Inspiration till en hälsosam kontorsmiljö.

Men även kroppen har behov

Det finns en mängd sätt att stärka medarbetare och team. Vi har samlat nio tips i en folder, som du kan ladda hem. Här beskriver vi bland annat hur du säkerställer att beslut som fattas i din organisation leder till resultat. Samt värdet av en tillgänglighetspolicy, för att minimera risken för stress hos dina medarbetare. Men även den fysiska kroppen har behov. I Sverige är kaffe en nationaldryck. Som arbetsgivare kan du fatta ett beslut här och nu om att just din personal alltid ska dricka kaffe av hög kvalitet – och att färsk frukt och bubbligt vatten ska vara en naturlig del av er kontorsmiljö. Visma har nämligen inköpsavtal även för det.

Nu har vi berättat lite om hur du kan öka produktiviteten i ditt företag. Läs mer i vår 9 tips-guide. Att spara tid och pengar för små och medelstora företag är Visma Advantages stora mål. Det är därför vi finns till. Du är mycket välkommen att lära känna oss (om vi är en ny bekantskap för dig).

Läs mer om våra rabatter