Tillbaka till huvudmeny

Nu är det dags att uppgradera till Magento 2!

Den snabba digitala utvecklingen inom handeln driver på dina kunders förväntningar om ett personligt bemötande och en smidig kundupplevelse.

Dagens kunder jämför inte bara dig och ditt varumärke mot dina konkurrenter. De jämför också dina digitala tjänster mot digitala giganter som t.ex. Google, Netflix och Amazon. Detta betyder att du måste hålla jämna steg med den digitala utvecklingen för att dina kunder alltid ska välja att återkomma till din e-handel.

Vi på Visma Digital Commerce är nordens största leverantör av e-butiker på e-handelsplattformen Magento. Vi hjälper återförsäljare, varumärken och tillverkare att vara främst inom den digitala handeln.  Magento är en av världens ledande plattformar för e-handel. Magento 2 är en ny plattform som har tagit itu med många av de digitala utmaningar som dagens e-handel kan utgöra. Plattformen kan utvecklas och byggas ut allt eftersom behoven förändras, i takt med din e-handels tillväxt. 

Magento har informerat sina användare att de from den 1:a juni 2020 inte längre stödjer den äldre versionen av plattformen (Magento 1.x) och inte heller kommer att erbjuda säkerhetsuppdateringar. Därför är det nu hög tid att börja planera för en uppgradering till Magento 2.  Ny funktionalitet kommer endast att utvecklas på den nya versionen. Tredjeparts-leverantörer som betalningar och frakt kommer inte längre att stödja den gamla versionens integrationer och moduler. Detta kan i sin tur innebära kritiska fel med avbrott och i värsta fall nertid som följd.

Vad är fördelarna med Magento 2?

En modern, global e-butiksplattform

Magento 2 baseras på en ny modern kodarkitektur och är uppbyggt modulärt. Detta gör plattformen redo för högre effektivitet och automatisering och ny funktionalitet. Nu finns t.ex. ett nytt CMS i Pagebuilder med fantastisk innehållshantering.

Ett utav världens största communities för utveckling

Med 300 000 utvecklare, hundratals certifierade konsulter och ett globalt nätverk av officiella partners kan Visma erbjuda specialiserad Magento-utveckling.

Ett säkert kort

Handel är svårt, teknologi är ännu svårare. För att inte gå vilse bland valen av plattform eller måla in sig i ett hörn med en plattform som är för begränsad måste man tänka långsiktigt. Det är viktigt att vara flexibel och öppen för förändringar. Med Magento får du tillgång till världens största Marknadsplats för e-handelsfunktionalitet, Magento Marketplace. 

Vad bör man tänka på vid en uppgradering från Magento 1 till Magento 2?

Förbättra och Utveckla

Använd migrationen till Magento 2 som en möjlighet att förbättra och utveckla dina digitala tjänster. Istället för att kopiera den befintliga designen och de befintliga webbplatsstrukturerna och funktionerna kan du använda projektet som en möjlighet att utvärdera användarupplevelsen och konverteringen. Försök att se helheten, fundera över de positiva effekterna du nu kan uppnå, och implementera sedan dina förbättringar.

Ta inte för givet att din befintliga leverantör är medveten om dina behov bara för att de byggde din Magento 1-plattform eller har tillgång till er Magento 1-installation. Skriv ner och dokumentera era behov och begär att leverantören tillhandahåller en specifikation med lösningen, designen och en tidsplan.

Erfarenhet 

Välj en välrenommerad firma med beprövad erfarenhet av Magento. Försök att se bortom dina nuvarande behov och föreställ dig vad du behöver även i framtiden.  Säkerställ att de har kapacitet och resurser för att hjälpa dig växa.

Magento Open source eller Magento Commerce? 

Licens och Cloud-versionen Magento Commerce kommer med mängder av inbyggd funktionalitet “out of the box”. Det är dock viktigt att du frågar dig om det är fördelaktigt för just din e-handel att uppgradera till den kommersiella versionen? Det kan vara intressant om ni letar efter utökad B2B-funktionalitet eller vill ha mer förutsägbara drifts- och underhållskostnader.

Snabbhet

Prestanda och snabbhet blir allt viktigare, framför allt på mobila enheter. Överväg att använda PWA (Progressive Web App),en webblösning som från början lanserades av Google. PWA möjliggör högre hastighet och prestanda på sidan och ger användaren en mer app-lik känsla. Magento har ett eget initiativ som heter Magento PWA-studio, men du kan också hitta lösningar från tredje part.

Hur ser ett Magento 2 projekt ut?

Ett Magento 2-projekt behöver tid, engagemang, och en strukturerad projektplan. Om du inte har startat processen ännu så är det definitivt dags att göra det nu. Det första vi som leverantör kommer att göra är att gå igenom projektet, planen och tidslinjen med dig. På så sätt kan vi tillsammans sätta förväntningarna och minimera problem och hinder som annars oväntat kan uppstå längre fram. Vi rekommenderar att man gör en förstudie vars mål är att belysa de avgörande momenten i projektet och säkerställa att det finns rätt resurser på plats internt. 

Har du frågor om digitalisering, e-handel eller Magento 2?

Kontakta oss