Tillbaka till huvudmeny

Ökad affärsnytta och livskvalitet med automatisering

Livskvalitet och affärsnytta hänger ofta ihop. Att återinvestera tiden i affärsnytta kan leda till att man känner en större tillfredsställelse på jobbet, vilket självklart speglar av sig på fritiden.

Automatiseringen ger mer tid över för affärsnytta och högre livskvalitet. Bild: Freepik

Den senaste tiden har vi publicerat flertalet blogginlägg som vidrört automatisering (Automatisering som skapar värde, Användarvänlighet i automatiserade affärssystem, Integrationer skapar nya möjligheter, Modern teknik förbättrar sättet vi arbetar. Eller ännu bättre – gör arbetet åt oss.). Det finns två vägar att gå när det gäller att återinvestera den avkastning i tid som automatisering ger – affärsnytta och livskvalitet. Låt oss säga att det är en säljare som får tid över genom att automatisera delar av sin hantering av reseräkningar. Sådant som kan vara direkt kopplat till affärsnytta för en säljare är exempelvis fler säljsamtal, fler möten med kunder eller samarbetspartners, samt att följ upp fler leads.

Affärsnyttan i dessa fall skulle kunna vara både fler och nöjdare kunder. Återinvestering direkt i livskvalitet kan vara att hinna med ett extra träningspass, läsa ett till kapitel i den där intressanta boken, få in de viktiga åtta timmarna sömn, eller varför inte samla ihop den insparade tiden och sticka iväg på en resa? Kanske är det svårt att få alla arbetsgivare att acceptera det sistnämnda alternativet, men styr du över din egen tid är det helt klart en möjlighet. Det här är bara några få exempel. Du vet bäst själv vad du skulle göra om du hade mer tid över.

Återinvestera tiden i affärsnytta

Jobbet är trots allt en stor del av våra liv. Har man en heltidstjänst är man på jobbet ungefär en fjärdedel av veckans alla timmar. Att återinvestera tid i affärsnytta kan också leda till mer pengar, vilket i sig kan göra att man kan unna sig saker som ger högre livskvalitet. De aktiviteter som inte kan kopplas till affärsnytta direkt kan oftast göra det indirekt. Träning, läsning, sömn och resor gör att kropp och sinne laddas med energi och idéer. Denna energi, och dessa idéer, avspeglas i allt vi gör i vår vardag – självklart också i prestationen på arbetet.

Vill du veta mer om automatisering och affärssystem i molnet? Boka ett kostnadsfritt webbinar och se hur mycket tid du kan frigöra med Visma.net.

Se lediga tider och boka

Mest populära

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.