Tillbaka till huvudmeny

Integrationer skapar nya möjligheter

Med relativt enkla medel kan man integrera system och på så vis bilda helt nya konstruktioner. API:er har gjort att integrationer mellan datorsystem påminner om att bygga med lego.

Integrationer med API:er som byggklossar. Bild: Freepik

Idag pratas det mycket om automatisering och effektivisering av arbetsprocesser. Vem skulle inte vilja slippa tråkiga och repetitiva arbetsuppgifter och istället kunna fokusera på det som verkligen är värdeskapande? Samtidigt tar “robotar” i form av artificiell intelligens (AI) för sig i allt från brödrostar till bilar. Men vi behöver inte blint förlita oss på AI för att kunna automatisera och effektivisera våra arbetsprocesser. Många repetitiva uppgifter, såsom att kopiera och klistra in information från ett datorsystem till ett annat, kräver ärligt talat ingen intelligens. Så varför låter vi då intelligenta människor utföra sådana uppgifter? Då är det bättre att överlämna jobbet till en dator och låta datorsystemen integrera med varandra. Man behöver inte ens ha dåligt samvete – datorer älskar repetitiva uppgifter. 

API-integrationer möjliggör och förenklar

Ett så kallat API (Application Programming Interface) möjliggör integrationer mellan olika datorsystem. Man kan likna ett API med Lego (för vem gillar inte lego)? Legobitar har ett universellt, enkelt och strukturerat sätt att ansluta till varandra genom sina små piggar och hål. I den här liknelsen representerar legobitarna datorsystem och piggarna och hålen är API:er som möjliggör en enkel anslutning mellan systemen så att de kan byggas ihop på olika sätt. Med relativt enkla medel kan man bygga ihop de system man önskar och på så vis bilda helt nya konstruktioner.

På Visma jobbar vi för att våra system ska vara enkla att integrera med. Vi har förstått att automatisering och effektivisering är framtiden, och för det krävs integrationer. Därför har vi API:er för många av våra system. Vi har dessutom både konsulter och certifierade integrationspartners som kan bli dina legobyggare om du inte vill bygga själv.

Boka ett kostnadsfritt webbinar eller ett personligt möte, så berättar vi hur ditt företag kan få mer tid och resurser över till det som skapar värde. 

Se lediga tider och boka

Mest populära

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.