Tillbaka till huvudmeny

Integrationer skapar nya möjligheter

Med relativt enkla medel kan man integrera system och på så vis bilda helt nya konstruktioner. API:er har gjort att integrationer mellan datorsystem påminner om att bygga med lego.

Integrationer med API:er som byggklossar. Bild: Freepik

Idag pratas det mycket om automatisering och effektivisering av arbetsprocesser. Vem skulle inte vilja slippa tråkiga och repetitiva arbetsuppgifter och istället kunna fokusera på det som verkligen är värdeskapande? Samtidigt tar “robotar” i form av artificiell intelligens (AI) för sig i allt från brödrostar till bilar. Men vi behöver inte blint förlita oss på AI för att kunna automatisera och effektivisera våra arbetsprocesser. Många repetitiva uppgifter, såsom att kopiera och klistra in information från ett datorsystem till ett annat, kräver ärligt talat ingen intelligens. Så varför låter vi då intelligenta människor utföra sådana uppgifter? Då är det bättre att överlämna jobbet till en dator och låta datorsystemen integrera med varandra. Man behöver inte ens ha dåligt samvete – datorer älskar repetitiva uppgifter. 

API-integrationer möjliggör och förenklar

Ett så kallat API (Application Programming Interface) möjliggör integrationer mellan olika datorsystem. Man kan likna ett API med Lego (för vem gillar inte lego)? Legobitar har ett universellt, enkelt och strukturerat sätt att ansluta till varandra genom sina små piggar och hål. I den här liknelsen representerar legobitarna datorsystem och piggarna och hålen är API:er som möjliggör en enkel anslutning mellan systemen så att de kan byggas ihop på olika sätt. Med relativt enkla medel kan man bygga ihop de system man önskar och på så vis bilda helt nya konstruktioner.

På Visma jobbar vi för att våra system ska vara enkla att integrera med. Vi har förstått att automatisering och effektivisering är framtiden, och för det krävs integrationer. Därför har vi API:er för många av våra system. Vi har dessutom både konsulter och certifierade integrationspartners som kan bli dina legobyggare om du inte vill bygga själv.

Boka ett kostnadsfritt webbinar eller ett personligt möte, så berättar vi hur ditt företag kan få mer tid och resurser över till det som skapar värde. 

Se lediga tider och boka

Mest populära

  • Agda PS – nästa generations lönesystem

    Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.