Tillbaka till huvudmeny

Framtidens Agda PS

Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise. Nu byggs ett nytt Agda PS som är långt mycket bättre än den klientbaserade lösning som vi och många av våra konkurrenter erbjuder idag.

Hallå Mikko, hur står det till med Agda, alltså Agda PS, lönesystemet?

– Tackar som frågar, mycket bra!  Vi satsar stort på Agda PS och utvecklar systemet till att möta morgondagens behov.

Vad innebär det att vi satsar stort på Agda PS?

–  Massor! Vi bygger ett lönesystem som är långt mycket bättre än den klientbaserade lösning som vi och många av våra konkurrenter erbjuder idag. Men det handlar om så mycket mer än att bara flytta ut funktioner från klienten till webben. Vi vill samtidigt förbättra användarupplevelsen varje gång vi utvecklar något nytt. De ska vara lätt, säkert och kul att jobba i Agda PS.

–  Vi har utökat vår utvecklingskapacitet på Agda PS rejält i år och den kommer att öka ytterligare. Vi gör det för att snabba på utvecklingen. Det finns idag en rad tekniska förutsättningar som gör att vi kan ta riktigt stora kliv, där vi ser många goda effekter på lönehanteringen ute hos våra kunder. Och den funktionaliteten vill vi få ut snabbt. 

Kan du berätta något om vad som är på gång?

– Absolut! Några saker nämner jag gärna. Exempelvis är vår nya onboarding-funktion på väg ut nu och under året kommer vi även att lansera e-signering av anställningsavtal direkt i Agda PS. Integrationer är ett viktigt fokusområde för oss som vi satsar mycket på. Vi vill göra det busenkelt att knyta ihop Agda PS med omvärlden genom APIer. 

–  Nytt är också att vi kommera att kunna lansera och leverera ny funktionalitet till våra SaaS-kunder snabbare och mer utspritt under året. Mellan de vanliga versionssläppen.

Så Agda PS ska inte läggas ner? Ibland florerar det såna trista rykten. Vad tror du det beror på?

– Ibland kanske vi själva skapar en oro genom att lite slarvigt använda oss av uttryck som End of Life för vissa funktioner. Det innebär inte att de försvinner utan att de ersätts med ny, fräsch och smartare funktionalitet, i molnet. Men det betyder inte att Agda PS ska läggas ner, definitivt inte. 

Hur mycket lyssnar du och din utvecklingsavdelning på användarna?

–  Vi har en väldigt bra infrastruktur för feedback och god förståelse hur våra kunder använder Agda PS. Vi vill såklart bli ännu bättre och har tillsatt flera UX-resurser. Deras uppgift är att säkerställa att vi fångar upp feedback från våra kunder, inte bara efter att vi lanserat en funktion utan också i själva utvecklingsprocessen. Det handlar inte bara om teknik, vi måste även vara duktiga på interaktion, användarvänlighet och våra kunders arbetsflöden. 

– I vår Community för Agda PS finns möjligheten för användaren att lägga idéförslag till förbättringar i produkten. Vi tar med fler idéer än någonsin nu och har som mål att öka andelen ytterligare. 

Är det verkligen säkert för ett företag att ha sin lönehanteringen på webben? 

– Vi är ytterst måna om våra användares IT-säkerhet.  Jag skulle vilja påstå att det i många avseenden är säkrare att ha sin systemdrift i vår IT-miljö än att ha den hemma i det egna företaget. Exempelvis har vi de absolut bästa förutsättningarna att säkerställa att systemet är uppdaterat på bästa sätt i vår SaaS-tjänst. Det är en av flera anledningarna till att vi idag endast säljer Agda PS som SaaS (Software as a Service). 

– Vi jobbar som bäst med att certifiera Agda PS enligt ISO 27001 (IT-säkerhetscertifiering), men oavsett ISO så är Agda PS en produkt med väldigt hög säkerhetsstandard. Jag brukar säga att våra kunder förväntar sig att vi förvaltar deras data med samma integritet och säkerhetsnivå, som man kan förvänta sig av sin bank.  

– Så för att svara på din fråga, ja det är säkert att ha sin lönehantering på webben.

Här kan du läsa mer om Agda PS

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.