Tillbaka till huvudmeny

Danderyd kommun satsar på fler digitala lösningar

Danderyd har en lång relation med Visma och är sedan länge nöjda användare av HR- och lönesystemet Personec P. För att ytterligare digitalisera sin verksamhet har man nu valt Visma PubliTech som helhetsleverantör för HR, lön, bemanning och rekrytering.

– Vi har en lång relation med Visma och tycker att samarbetet fungerar bra. Deras lösningar är anpassade till våra arbetssätt inom personal- och lönehantering. Att nu kunna samla alla våra behov hos en leverantör ser vi som fördelaktigt, säger Marinka Liljegren, Lönechef på Danderyd kommun.

Hela teamet på Visma PubliTech är glada och stolta över det fortsatta samarbetet samt möjligheten att få vara med och digitalisera kommunen.

Flexibelt och digitalt system för både HR- och lönehantering

Den nya avtalet innebär att Danderyd kommer fortsätta använda Personec P, med några tillägg och uppgraderingar.

Personec P är ett marknadsledande HR- och lönesystem för offentlig sektor och används av en majoritet av alla kommuner i Sverige. Systemet är flexibelt och innehåller flera smarta funktioner för en enklare jobbvardag för såväl chefer som medarbetare.

Personec P tillhandahåller bland annat:

  • Ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt
  • Mobil självservice för bl.a. semesteransökningar, scheman, utlägg och avvikelser
  • Möjlighet att signera anställningsavtal digitalt
  • Guider som förenklar hela anställningsprocessen

Danderyd kommun valde även en tilläggstjänst som gör att vi på Visma PubliTech kan hjälpa dem att uppgradera deras system. Detta innebär att de inte behöver göra några uppdateringar själva, utan att vi ser till att de använder den senaste versionen. Något som kommer spara både tid och resurser.

Vi har även fått i uppdrag att bistå med kontinuerlig systemförvaltning för kvalitetssäkring och olika körningar. Med löpande övervakning, backuper och patchar får Danderyd kommun en driftsäker lösning alla dagar i veckan, året runt.

Träffsäker rekrytering och ny schemaläggning

Utöver vårt HR- och lönesystem valde Danderyd kommun även schemaläggnings- och bemanningssystemet Medvind WFM samt rekryteringsverktyget Visma Recruit.

Medvind WFM gör det enklare att planera samt analysera organisationens bemanning och arbetsuppgifter, genom att digitalisera alla processer. Allt från schemaläggning, vakanshantering och attest samlas i ett system vilket gör det möjligt att även automatisera flera delmoment. Målet är helt enkelt att spara tid och kvalitetssäkra alla aktiviteter.

För att optimera urvalsprocessen vid rekryteringar och förbättra kandidatupplevelsen väljer  Danderyd kommun att använda vår digitala lösning Visma Recruit. Genom den får de bland annat tillgång till:

  • Intervju- och referensmallar
  • Träffsäkra urvalsmetoder
  • Kandidatbanker
  • Fri publicering i olika kanaler

Allt fler kommuner satsar digitalt

Genom att använda både Personec P, Medvind WFM och Recruit tar Danderyd kommun ett stort steg i sin digitala transformation. Något som vi ser att allt fler kommuner och regioner i Sverige tar sikte på.

Vi på Visma PubliTech arbetar tillsammans med våra kunder för att innovera samt utveckla tjänster som gör jobbvardagen enklare, effektivare och roligare. Vi ser mycket fram emot att få vara med på Danderyd kommuns fortsatta digitala resa!

Läs mer om lönesystem för offentlig sektor.
Läs mer om schemaläggning.
Läs mer om rekrytering.