Tillbaka till huvudmeny

Bättre för klimatet att låta Visma drifta lönesystemet

Det finns flera gröna argument till att ha lönesystemen Agda PS, HR-plus och Personec P som SaaS (System as a Service) 

Klimatsmart att låta leverantören drifta lönesystemet
Klimatsmart att låta leverantören drifta lönesystemet

Ökad säkerhet, slippa tekniska bekymmer och kostnadsbesparingar är några av de vanligaste argumenten till att låta Vismas experter drifta lönesystemet. Men storskalig drift i moderna datahallar har också följande gröna argument

Lägre elförbrukning

Teknologin i moderna datacenter möjliggör mindre elförbrukning för nedkylning och datakraft. 

Bantad skrotmängd

Det går åt mindre hårdvara i leverantörens drift. Det begränsar i sin tur mängden skrot och användningen av sällsynta metaller.

Ökad livslängd

På samma sätt som en server har längre livslängd än en dator, har en molnserverpark längre livslängd än en server.

Färre inköpsresor

De gröna fördelarna med Vismas datacenter i Växjö (ISO14001) kommer alla kunder tillgodo och sparar ett par inköpsresor, jämfört med om alla skulle implementera samma nivå lokalt.

Läs mer om fördelarna med att ha våra lönesystem som molntjänst/SaaS 

Mest populära

  • Strax dax för semesterårsskifte

    I alla fall, för företag och organisationer med semesterår (1 april – 31 mars) är det strax dax, att göra ett semesterårsavslut. Det görs efter aprillönen, så att eventuella avvikelser och uttagna semesterdagar i mars, finns registrerade i lönesystemet.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.