Tillbaka till huvudmeny

Grattis till auktorisationsexamen!

Prosper Hanyabui har nyss fått sin auktorisationsexamen och uppnått målet för en 19 år lång resa.

Grattis till auktorisationsexamen Prosper!
Grattis till auktorisationsexamen Prosper!

Prosper Hanyabui deltog på SRF konsulternas auktorisationsdag, där han fick ta emot ett fysiskt bevis på att ha klarat auktorisationsexamen för lönekonsulter. I vardagen har han stöd av lönesystemet HR-plus 8.

Grattis till examen! Hur har vägen fram till auktorisationsexamen sett ut?

Tack! Det har varit en lång väg. Jag kommer från Ghana, där jag först tog examen som redovisningsassistent. I Sverige kompletterade jag med en utbildning i International business management och senare la jag till lön ovanpå det. Att uppnå någon form av auktorisation har alltid varit min dröm, så det här diplomet markerar på sätt och vis slutet på en 19 år lång resa.

Vad tyckte du om auktorisationsdagen?

Det var framför allt kul att få träffa alla andra. Jag tycker att SRF hade organiserat en fin dag med mycket bra information om vad auktorisationen innebär och det stöd som erbjuds auktoriserade lönekonsulter. Min fru är glad för min skull och jag har fått fira det här ihop med familjen också.

Har du tips till andra som vill bli auktoriserade lönekonsulter?

Det behöver ju inte ta så lång tid att uppnå målet som det gjorde för mig. Som alltid när man vill något, är det bra att vara fokuserad och målmedveten. Bestäm dig för vad du vill, så minskar risken att du tappar bort dig på vägen.

Tips på relaterade artiklar:

Historisk dag när auktoriserade lönekonsulter tog examen

Mest populära

  • Julklapp, julbord eller julfest?

    Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Nya pensionsåldrar från 2023

    Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.