Tillbaka till huvudmeny

Grattis till auktorisationsexamen!

Prosper Hanyabui har nyss fått sin auktorisationsexamen och uppnått målet för en 19 år lång resa.

Grattis till auktorisationsexamen Prosper!
Grattis till auktorisationsexamen Prosper!

Prosper Hanyabui deltog på SRF konsulternas auktorisationsdag, där han fick ta emot ett fysiskt bevis på att ha klarat auktorisationsexamen för lönekonsulter. I vardagen har han stöd av lönesystemet HR-plus 8.

Grattis till examen! Hur har vägen fram till auktorisationsexamen sett ut?

Tack! Det har varit en lång väg. Jag kommer från Ghana, där jag först tog examen som redovisningsassistent. I Sverige kompletterade jag med en utbildning i International business management och senare la jag till lön ovanpå det. Att uppnå någon form av auktorisation har alltid varit min dröm, så det här diplomet markerar på sätt och vis slutet på en 19 år lång resa.

Vad tyckte du om auktorisationsdagen?

Det var framför allt kul att få träffa alla andra. Jag tycker att SRF hade organiserat en fin dag med mycket bra information om vad auktorisationen innebär och det stöd som erbjuds auktoriserade lönekonsulter. Min fru är glad för min skull och jag har fått fira det här ihop med familjen också.

Har du tips till andra som vill bli auktoriserade lönekonsulter?

Det behöver ju inte ta så lång tid att uppnå målet som det gjorde för mig. Som alltid när man vill något, är det bra att vara fokuserad och målmedveten. Bestäm dig för vad du vill, så minskar risken att du tappar bort dig på vägen.

Tips på relaterade artiklar:

Historisk dag när auktoriserade lönekonsulter tog examen

Mest populära

  • Strax dax för semesterårsskifte

    I alla fall, för företag och organisationer med semesterår (1 april – 31 mars) är det strax dax, att göra ett semesterårsavslut. Det görs efter aprillönen, så att eventuella avvikelser och uttagna semesterdagar i mars, finns registrerade i lönesystemet.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.