Tillbaka till huvudmeny

Förenkling av datainsamling ger bättre beslutsunderlag

Förändringstakten i dagens samhälle är snabbare än någonsin tidigare och behovet av att hålla jämna steg med marknaden är stort för de företag som vill behålla eller utöka sin marknadsposition. Föregående kvartals redovisningssiffror är inte tillräckligt relevanta för att kunna användas som beslutsunderlag för framtiden och företagsledarna har inte längre kapacitet att själva samla in alla relevanta nyckeltal.

Detta blogginlägg är skrivet av Torstein Thorsen

Föregående kvartals redovisningssiffror är inte tillräckligt relevanta för att kunna användas som beslutsunderlag för framtiden och företagsledare har inte längre kapacitet att själva samla in alla relevanta nyckeltal.

De flesta företag saknar en enkel process så att den person i företaget som först får vetskap om något som kan vara relevant eller har den bästa kompetensen inom ett område, snabbt kan registrera det i en lättillgänglig applikation så att den omedelbart blir synlig i chefernas ledningsportal.

Trenden under de senaste åren är att det har blivit allt vanligare att:

1) Automatisera datainsamling i dashboards

2) Använd mjuka KPI:er baserat på kvalitativa bedömningar

3) Hitta bra ”leading” KPI:er för att mäta vad som kommer att ge framgång, istället för att mäta om vi har haft framgång eller inte

4) Förenkla och fördela ansvaret för registrering och kommentering av nyckeltal, utan användning av Excel och e-post

Strategy Orchestrator

I det molnbaserade Strategy Orchestrator-systemet kan du enkelt strukturera strategier, mål och nyckeltal. Det är möjligt att samla all strategiinformation och dokumentation på ett ställe, lättillgängligt för både styrelse, ledning och anställda.

Att registrera nyckeltal är enkelt och roligt med gamification, ranking och priser för de som är bäst på att använda systemet. Gamifiering använder sig av naturliga psykologiska behov: Konkurrensinstinkt, önskan att lyckas, längtan efter status, att vara nöjd över att slutföra uppgifter och behov av självförverkligande.

Läs också 10 enkla råd för att utveckla KPI:er som fungerar

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.