Tillbaka till huvudmeny

"Efter praktiken är jag säker på att jag gjort rätt val"

Efter tre terminers studier och praktik hos Visma Enterprise tar Nittaya Phraibueng strax examen som lönekonsult.

Efter praktik hos Visma Enterprise tar Nittaya Phraibueng strax examen som lönekonsult
Efter praktik hos Visma Enterprise tar Nittaya Phraibueng strax examen som lönekonsult

Förra året påbörjade 763 personer en yrkesutbildning för lönekonsulter. En av dem var Nittaya Phraibueng som strax tar examen, efter tre terminer och praktik hos Visma Enterprise löneoutsourcing.

När väcktes ditt intresse för lön Nittaya?  

Jag läste ekonomi på gymnasiet och märkte att det där med siffror och bokföring passade mig. Samtidigt hade jag en önskan om att få jobba med människor. För mig är det viktigt att må bra och känna att jag trivs med det jag gör. Det gjorde det direkt när jag såg kursplanen och kombinationen av arbetsrätt, siffertänk och hr-processer. Jag har inte ångrat mig en sekund och rekommenderar mitt yrkesval till alla jag känner!

Levde praktiken upp till förväntningarna?

Min tid på Visma var jätteinspirerande och idag är jag ännu säkrare på att jag gjort rätt val! Det var kul att omsätta teorin i praktiken. Jag hade verkligt bra handledning och det var många härliga kollegor. Redan första dagen fick jag höra att jag skulle ifrågasätta processerna, dels för att lära mig och dels för att bidra med nya infallsvinklar. Under praktiken har jag inte bara lärt mig mer om lön, utan också hur en arbetsplats ska vara. Det är så här jag vill känna när jag går till jobbet!   

Vad har du för framtidsplaner?

I sommar ska jag vikariera på praktikplatsen. Jag vill gärna stanna på Visma, så planen är att göra så bra ifrån mig som jag bara kan. Hur det än blir med det vet jag att det är det här jag vill göra. I framtiden vill jag nog lära mig mer om hur systemen bakom fungerar och kanske jobba som systemförvaltare och auktorisera mig.

Grattis till att du snart tar examen!

Tack! Jag är klar nu till sommaren och just nu jobbar jag med examensarbetet, tillsammans med några kursare på distans. Vi valde ”Förbättringsåtgärder för handledningen och introduktion” som ämne. Det har varit flera livliga diskussioner, för alla fick tyvärr inte lika bra erfarenheter som jag. Jag är tacksam över att jag blev så varmt välkomnad från dag ett och att alla var måna om att låta mig testa det mesta. Jag lyckades göra ett par fel, men är medveten om vad och det lärde mig mycket. Inte minst har jag lärt mig att vara noggrann. Men inte rädd!    

Nittayas tips till dig som överväger en karriär inom lön!

  • Lön passar dig som gillar en kombination av siffror och HR
  • Noggrann och ansvarsfull är värdefulla egenskaper. Du behöver förstå vad effekten blir om du slarvar!
  • God kommunikation är a och o, dels inom teamet men också ut mot organisationen
  • Låt magkänslan styra valet av praktikplats!
  • Go for it!

Vill du också göra din lönepraktik hos oss?

Skicka ett mejl till [email protected] eller [email protected]

Välkommen! 🙂