Tillbaka till huvudmeny

Digital tidrapportering samlar timmar, material, ritningar och ÄTOR

Vad krävs för att komma igång med digital tidrapportering inom bygg och entreprenad? Jörgen tittar närmare på de främsta anledningarna till att svenska byggföretag väljer Visma Construction Suite för sin tidrapportering.

Digital tidrapportering samlar timmar, material, ritningar och ÄTOR
Digital tidrapportering samlar timmar, material, ritningar och ÄTOR

Allt fler företag förstår vikten av digital tidrapportering.

Som regionsansvarig för Visma Construction Suite får jag ofta frågan: Vad kan Visma erbjuda oss som byggföretag? Det korta svaret på den frågan är: En helt molnbaserad lösning speciellt utvecklad för byggbranschens specifika behov vad gäller tidrapportering, dokumentering, lagar och allmänna bestämmelser. Samt stor trygghet och stabilitet tack vare att vi är en del av produktportföljen hos en av Nordens ledande leverantörer inom affärs- och ekonomisystem.

+1600 kunder
+60.000 användare
– papper och förlorad tid

Mitt och mina kollegors huvudfokus är att digitalisera bygg- och entreprenadbranschen. Vi har som mål att hjälpa så många företag som möjligt att minska pappersflödet och jobba på ett smartare och mer hållbart sätt.

För att vara ett prioriterat val för så många företag som möjligt sätter vi stor vikt av av att erbjuda en flexibel lösning som vi hjälper varje unik kund att sätta upp på det sätt de önskar och behöver. Utvecklingen av funktionalitet sker också löpande i en nära dialog med våra över 1600 kunder (och över 60.000 användare) inom bygg och entreprenadbranschen.

Skräddarsydda arbetstidsformulär

Varje verksamhet har sina önskemål baserade på sina behov. Visma Construction Suite ger alla kunder full flexibilitet att skräddarsy formuläret för tidrapportering, samtidigt som enkelheten för användaren bevaras. Man kan därmed få svar på exakt de frågor man ser värde i att få in data kring i sin verksamhet.

Kort och gott, vi erbjuder ett sätt att få full koll på arbetstimmar, frånvaro, material, ÄTA och attesteringsflöden i överskådliga och anpassade rapportvyer. Du kan också lägga till ritningar, foton eller signaturer efter eget önskemål. Samt automatisera OB- och övertidsrapportering på individnivå för exportert till ert löneprogram, något jag tidigare bloggat om här: Smart OB- och övertidsklocka för hantering av lönegrundande tidrapporter.

Väljer ni vår lösning för er tidrapportering ingår även möjligheten att jobba digitalt med byggdagbok, arbetsorder, skyddsrond samt egna checklistor – allt ingår i lösningen och kan enkelt kopplas på. Ni kan också välja till vår digitala Personalliggare och få allt på samma ställe – i appen (iOS och Android) eller via webben.

Digital tidrapportering samlar timmar, material, ritningar och ÄTOR

Därför väljer våra kunder oss

Vi har idag allt från mycket stora bolag till småföretag som kunder. Några argument för lösningen som ofta återkommer är dessa:

  • Lätt för slutanvändaren att lära sig
  • Hög användningsgrad på kort tid (tack vare att det är så lätt)
  • Säkerställer att all tid rapporteras korrekt
  • Fakturor kan skickas ut snabbare
  • Pappershanteringen minskar drastiskt
  • Lätt att budgetera (tydlig prismodell och support ingår)

Flera av verksamheterna som använder vår lösning beskriver också deras beslut att börja tidrapportera digitalt som ett sätt att tjäna pengar, att deras resultaträkning visar att den årsavgift man betalar snabbt sparas in tack vare korrekt tidrapportering samt smidigare administration, dokumentering och regelefterlevnad.

Detta är också något som stöds av Visma Digitaliseringsindex 2019 – rapporten visar stora skillnader i lönsamhet mellan företag beroende på digital mognadsgrad.

Att teknisk support via telefon, mejl och fjärrhjälp ingår i priset är en av de saker vi ofta får höra är en “räddare” när det kommer till att hålla budget. När utrymmet inte alltid finns för extrakostnader (även om de är mindre och kommer här och där) är det en stor trygghet att man alltid får den hjälp man behöver, utan att man behöver säkerställa att det finns pengar för det.