Tillbaka till huvudmeny

Bra systemförvaltare värda sin vikt i guld

En systemförvaltare behöver kunskap och förståelse om lön, skatt, avtal, statistik och ekonomi – med andra ord hela kedjan från ax till limpa.

Systemförvaltare behöver ha koll på hela kedjan, från ax till limpa.
Systemförvaltare behöver ha koll på hela kedjan, från ax till limpa.

Moderna lönesystem automatiserar arbetet allt mer, men någon måste se till att inställningarna är rätt, att statistik skickas i tid och ha koll på hur körningarna påverkar ekonomiska rapporter. Det är här systemförvaltaren 💗 kommer in – en värdefull nyckelspelare som ansvarar för att allt blir rätt helt enkelt.

Fast enkelt är det inte. Det är en efterfrågad kompetens som besparar arbetsgivaren både tid och pengar. För misstag blir inte sällan komplicerade att reda ut och kan i värsta fall leda till att anställda får fel löneutbetalning eller pensionsavsättning.

 – Ibland uppmärksammas inte problemen förrän SCB hör av sig. Då måste systemförvaltaren felsöka, för att hitta förklaringen till varför de inrapporterade siffrorna avviker, säger Boel Rasmussen, leveranssamordnare av Vismas systemförvaltartjänster för Personec P.

Det är lätt hänt att den som är orutinerad kan missa något av alla viktiga steg i kvalitetskontrollen. Som när en systemförvaltare glömde läsa av en fellog för några år sedan. Det fick till följd att en enorm summa höll på att betalas ut till en av kommunens anställda.

– Hela bankfilen fick stoppas. Det blev mycket onödigt och kostsamt extraarbete den gången, säger Boel Rasmussen.

Visma hjälper en av fyra P-kommuner

Våra erfarna systemförvaltare säkerställer kvalitet och minskar sårbarheten för en av fyra kommuner med Personec P. System Management tidigare ASP tillhandahåller anpassningsbara tjänster i flera steg, där valbara tillägg ökar din valfrihet ytterligare.

Läs om hur Hammarö kommun lejde bort tabellerna

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.