Hammarö kommun lejde bort tabellerna

Tabelluppdateringarna i Personec P skapar ingen stress för Hammarö kommun, trots att det är viktigt att de blir rätt. Sedan Vismas tabelltjänst tog över ansvaret har lönesamordnaren mer tid att fokusera på annat.

Snart närmar sig den tid då novemberstatistiken ska skickas in. Det innebär att många kommuner förbereder sig på en del manuellt arbete, men inte Hammarö kommun. Där är ansvaret för sammanställning av statistik och uppdatering av tabeller i Personec P sedan länge överlämnat till Visma.

– Det är en lättnad att slippa tänka på det här, säger Anita Salomonsson, lönesamordnare i Hammarö kommun.

Tabelluppdateringar sker minst sju gånger per år och det är viktigt att det blir rätt. Förutom den trista konsekvensen för enskilda medarbetare, tar det tid att reda ut felaktiga löneutbetalningar.

– Nu vet vi att det blir rätt, till skillnad mot förr då vi mest “gissade” var de olika delarna skulle ligga med.

Även om det alltid blir rätt i slutändan kan det ändå hända att det uppstår problem. Då kräver rutinen att Anita Salomonsson loggar ett ärende, även om hon tycker att det hade varit enklare att lyfta telefonen ibland.

Hammarö kommun har Personec P installerat på en egen server, så eventuella rättningsscript kör de själva.

– Tabelltjänsten underlättar ändå enormt mycket och tiden vi tidigare ägnade åt detta använder vi nu till annat, säger Anita Salomonsson.