Tillbaka till huvudmeny

Att falla för rätt trend och inte i fallgroparna

Varianterna är många vid byte eller köp av nytt affärssystem. Standard eller anpassad? Handplockade delar eller en komplett lösning? Och det går trender i allt. Men vad är rätt för er?

Undvik fallgroparna när du ska byta affärssystem
Undvik fallgroparna när du ska byta affärssystem

Det finns ett antal trender som böljar lite fram och tillbaka och som man kan följa med intresse när de beskrivs av sakkunniga i media. Eller vi kanske ska kalla dem ”val” att ta ställning till. Det ena är ”Best of Breed” vs ”Suite”. Alltså, ska vi plocka ihop vår egen lösning av marknadens bästa erbjudanden, CRM, Webb-shop, POS (kassalösning), BI (beslutsstöd), elektronisk fakturahantering etc, med den utmaning som integrationer och många upphandlingar innebär? Eller ska vi köpa en färdig, komplett lösning (plattform) från en leverantör och acceptera att alla delarna inte är lika väl utvecklade? Fördelen med att hantera EN leverantör som inte kan skylla på någon annan är ju bra men varje avdelning eller process kanske inte får bästa stöd?

En annan trend är ”Standard” vs ”Anpassad”. Ska vi ha en mer kostnadseffektiv standardlösning som vi får ändra verksamheten efter? Eller ska vi anpassa vårt affärssystem efter våra processer med lite dyrare support, lite längre uppgraderingar och större implementationsprojekt som följd? En annan sak är att välja det som nu kallas ”On Premises”-lösning (installerad på er egen server på kontoret) eller en molntjänst/SaaS (tidigare variant av ”Moln” var ju ASP eller ”hostade” lösningar som gav dig ett ”halvt” moln.)

Oavsett vilken trend som är rätt för er bör ni identifiera era eventuella svårigheter förenliga med byte av affärssystem. Vår guide tar upp de vanligaste fallgroparna, och hur ni gör för att undvika dem.

Ta del av guiden

Mest populära

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.