Tillbaka till huvudmeny

7 steg för dig som vill kickstarta företagets digitalisering – reseräkningar till lön

Fyll i dina reseräkningar och utlägg varsomhelst, närsomhelst, i en webbläsare eller mobilapp.

Skapa reseräkningar direkt i mobilen. Bild: Freepik

Detta är den fjärde delen i bloggserien kring frågorna och svaren i Vismas Digitaliseringsindex. Vill du läsa tidigare inlägg kan du göra det här:

Digitaliserade reseräkningar gör det enkelt för den som reser, med flöden för bland annat utlägg, traktamenten, representation och milersättning. Och löneadministratören får ett tydligare underlag. En lösning som uppdateras automatiskt när Skatteverket ändrar regler och ersättningsnivåer eliminerar också risken för att oavsiktligt bryta mot reglerna.

Med några knapptryck gör du din kvittoredovisning direkt, istället för att behöva ta itu med den växande högen av kvitton i skrivbordslådan som ska häftas och stämmas av mot en kortfaktura varje månad.

Skapa reseräkningar direkt i mobilen och slipp skrynkliga papperskvitton

En digital, molnbaserad lösning låter dig fylla i dina reseräkningar och utlägg varsomhelst, närsomhelst, i en webbläsare eller mobilapp. Fota taxikvittot med mobilkameran direkt efter resan och matcha den sedan mot resans övriga utlägg, och ladda sedan upp underlaget direkt till lönesystemet. Ekonomiavdelningen får en bättre överblick över personalens alla utlägg och du får bättre koll på hur mycket pengar du kan vänta dig vid nästa löneutbetalning.

Digitaliseringen av utlägg och reseräkningar har ökat de senaste åren. Troligtvis beror detta till stor del på att det idag finns många tjänster på marknaden som förenklar processen och som inte kräver någon större investering. Dessutom har fler företag fått upp ögonen för besparingarna, resurser såväl som tid, som följer med digitaliseringens möjligheter.

Svaren i Vismas Digitaliseringsindex under 2020 visar ett index på 34,6 procent baserat på hur stor andel (%) av medarbetarnas reseräkningar och andra utlägg man uppskattar att företaget sköter helt digitalt, utan hantering av papper.

Hos många företag och organisationer är hanteringen av reseräkningar och utlägg en av de mest tidsslukande processerna, både för medarbetare och löneadministratörer. En massa papperskvitton som ska lämnas in och läsas och krångliga formulär fyllas i enligt Skatteverkets alla regler och ersättningsnivåer, vilket gör jobbresan till ett större jobb än den behöver vara.

Söker du ett modernt affärssystem som hjälper er att fokusera framåt?

Lär känna Visma.net

Mest populära