Tillbaka till huvudmeny

7 fördelar med en digital arbetsplats baserad på Microsoft 365

Allt fler företag väljer att bygga digitala arbetsplatser baserade på Microsoft 365, men vilka fördelar finns det egentligen med att utnyttja applikationerna i Microsoft 365 för att skapa en digital arbetsplats? I detta blogginlägg listar vi 7 av de främsta fördelarna enligt oss på Visma.

1. Färdiga produkter för att snabbt komma igång

En del leverantörer, exempelvis Visma, har tagit fram färdigpaketerade produkter och erbjudanden som gör det enklare än någonsin att komma igång, oavsett om man vill starta smått med att modernisera sitt intranät eller om man vill satsa på en komplett digital arbetsplats på en gång. 

Det betyder att ni kan skynda i er egen takt och välja väg och vad som är viktigt för er på er digitaliseringsresa i molnet.

2. Nyttja standardfunktioner i Microsoft 365

Genom att använda standardfunktionaliteten och inte utveckla speciallösningar kommer Microsoft 365 att bli mycket lättare att underhålla och utveckla framåt. 

Satsa på utbildning i grundfunktionaliteten och välj vilka verktyg ni ska använda istället för att specialanpassa lösningen. Ta gärna hjälp av en expert för att snabbare komma igång.

3. Samarbeta internt och externt med moderna verktyg

Att samarbeta modernt innebär att dela dokument istället för att skicka fysiska kopior. Samarbeta i dokument samtidigt med full spårbarhet, kommunikation och digital granskning. 

Teams är det nya standardverktyget för kommunikation och samarbete internt och externt. Verktyget möjliggör samarbete med projekt, dokumenthantering, kommunikation och åtkomst till företagets interna intranät och tjänster.

4. Arbeta från alla enheter – dator, telefon och surfplatta

I och med att Microsoft 365 är en molnplattform kommer ni åt er digitala arbetsplats inklusive alla nödvändiga verktyg oavsett vilken enhet ni arbetar ifrån och även oavsett var ni befinner er. Om man reser mycket finns det väldigt bra möjligheter till samarbete även offline.

5. Modern dokumenthantering i molnet

OneDrive är din nya hårddisk i molnet. Den följer dig var du än är och var du än kopplar upp dig ifrån. Backup och återställning är inget du behöver fundera på, det ingår i tjänsten. 

SharePoint är dokumenthanteringssystemet för verksamheten. Här finns funktionalitet för versionshantering, samarbete samtidigt i dokument, hantering av termer (metadata) och smarta mallar.

6. Högsta säkerhet, fullt stöd för GDPR

Molnet är helt krypterat och företagets egna instans. Samtlig data lagras inom EU om ni inte har valt en annan plats i er plattform. Microsoft lanserar dessutom ett datacenter i Sverige hösten 2021.

Microsoft 365 är den säkraste molnplattformen som finns idag. Färdiga verktyg finns för att hantera säkerhet som GDPR, identitetshantering, säker e-post etc.

Genom att använda verktyget Microsoft Intune kan företaget distribuera programvara och underhålla medarbetarnas datorer och telefoner. Detta möjliggör bättre hantering vid onboarding och offboarding av personal samt om någon blir av med sin dator eller telefon.

7. Automatisering av processer (RPA)

Microsoft Power Platform är en mycket kraftfull RPA-motor som ingår i Microsoft 365. Med hjälp av den kan ni automatisera återkommande arbetsuppgifter och säkra dem mot den mänskliga felfaktorn. Genom att spela in dina återkommande arbetsuppgifter kan Microsoft-plattformen utföra uppgifterna helt automatiserat. Detta spar inte bara tid utan gör att du kan utföra flera aktiviteter parallellt.

Komplett lösning för digital arbetsplats med Microsoft 365

Vi erbjuder en komplett lösning för digital arbetsplats med Microsoft 365 som grund. En digital arbetsplats från Visma förenklar arbetsdagen för dina medarbetare, oavsett om de arbetar hemifrån, på kontoret eller är på språng. Besök vår hemsida för att läsa mer om våra färdigpaketerade produkter och erbjudanden för att komma igång snabbt.

Läs mer

Läs även:
Vad är Microsoft 365?
5 anledningar till att ta hjälp med konfigureringen av Microsoft 365
Vad är RPA?

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.