Tillbaka till huvudmeny

5 anledningar till att ta hjälp med konfigureringen av Microsoft 365

Många företag vi möter har flyttat upp i molnet med Microsoft 365 men har inte uppnått önskat resultat. Andra planerar att flytta men ser inte nyttan. Känner ni igen er? Om man inte får hjälp eller själv har kunskapen om hur man ska konfigurera tjänsterna kan det faktiskt bli sämre att jobba i molnet.

Vanliga problem 

När ett företag flyttar till molnet med Microsoft 365 ges tillgång till en uppsjö av tjänster som ingår i Microsoft 365-plattformen, men ofta får man inte hjälp med att sortera i verktygslådan. Vanliga problem är därför att företag har svårt att veta vilka tjänster de ska fokusera på, anställda kan ha svårt att hitta dokument och att hålla reda på vilken version som är den senaste, behörighetsinställningarna är inte korrekta och det kan vara svårt att veta hur man ska utnyttja verktygen för att samarbeta smidigt både internt och med externa parter. Arbetet blir med andra ord inte så effektivt som man tänkt sig. 

Hjälp finns att få

På Visma Consulting hjälper vi företag med att anpassa och sätta upp deras Microsoft 365-miljöer för att på bästa sätt passa deras arbetssätt. Vi brukar hjälpa till med att kartlägga och kravställda kundens behov för att sen hjälpa till med att: 

  • Förbättra kundens interna informations- och kommunikationsflöde inom företaget
  • Modernisera och utveckla sättet att arbeta och kommunicera 
  • Digitalisera och utveckla delar av kvalitetsledningssystemet 
  • Knyta samman alla kundens stödprocesser/stöddokument och mallar i ett gemensamt flöde
  • Sist men inte minst viktigt – att stärka och förbättra säkerheten inom företagets IT-system

Anledningar till att ta hjälp

Enligt oss på Visma Consulting är dessa de främsta anledningarna till varför företag bör ta hjälp med konfigureringen av Microsoft 365: 

1. Jobba effektivare genom att utnyttja de tjänster som är mest effektiva för er verksamhet

Slipp att maila dokument fram och tillbaka och samarbeta istället effektivt och säkert genom att utnyttja rätt verktyg. Ett IT-konsultbolag kan hjälpa er att besluta vilka tjänster inom Microsoft 365 som är mest effektiva för just er verksamhet och som ni därmed bör fokusera på. Ni kan därefter bygga på fler tjänster allt eftersom behov uppstår. 

2. Underlätta för medarbetarna genom att skapa struktur

Ofta lägger anställda ner onödigt mycket tid på att leta efter dokument eller efter inloggningssidor till interna verktyg. Om ni anlitar ett IT-konsultbolag kan ni få hjälp med att bygga upp en struktur där ni får åtkomst till alla verktyg och dokument från ett webbgränssnitt som visas i ett gemensamt flöde, med åtkomst från alla enheter. Ni får därmed en så kallad digital arbetsplats.

3. Integrera mot era affärssystem (och andra system)

Om ni väljer att ta hjälp med konfigureringen av Microsoft 365 kan ni även få hjälp med att integrera mot era affärssystem och på så sätt göra det enklare med bland annat bokföring och fakturering. Ett annat exempel på en integration som går att göra är att integrera en scanner så att ni enkelt kan scanna in avtal och automatiskt sortera in dem på rätt ställen i till exempel en avtalsdatabas med rätt metadata. 

4. Förbättra säkerheten med rätt behörighetsinställningar

När du arbetar med och delar dokument är säkerheten viktig. Dokumenten ska sparas på rätt ställen och du ska inte behöva oroa dig över att fel personer har åtkomst till dina dokument. Med fel uppsättning kan alla ha åtkomst till allt vilket man oftast inte vill. Ett IT-konsultbolag kan hjälpa er med behörighetsinställningarna.

5. Möjlighet att komma igång snabbt med färdiga lösningar och möjlighet till specialanpassningar

Många IT-konsultbolag, inklusive Visma Consulting, erbjuder färdigkonfigurerade lösningar som gör att ni kommer igång snabbt och smidigt. Visma Consulting erbjuder till exempel en den färdigkonfigurerade lösningen Digital arbetsplats med Microsoft 365. Lösningen går självklart att specialanpassa efter kundens behov.

 

Boka en kostnadsfri workshop

Visma är specialister på Microsoft 365 och kan hjälpa ert företag att effektivisera ert arbete och dessutom öka kvaliteten, oavsett om ni arbetar lokalt eller i molnet idag. Vill ni komma igång med en digital arbetsplats från scratch, få hjälp med rätt konfiguration av Microsoft 365 eller arbeta effektivare i er befintliga miljö? Välkommen att boka en kostnadsfri workshop med oss så hjälper vi er att ta nästa steg i er digitaliseringsresa. Självklart skräddarsyr vi workshopen efter era behov.

Läs mer och boka

Vill du veta mer om Microsoft 365 eller kontakta oss?

Besök vår hemsida för att läsa mer om Microsoft 365 och fyll i vårt kontaktformulär om du vill komma i kontakt med oss. 

Till hemsidan

Mest populära