Tillbaka till huvudmeny

Vad är coolt efter "molnet"?

Nu pratar nästan alla affärssystemsleverantörer om ”molnet” och kopplat till det, mobilitet och säkerhet. Men sen då?

Nu pratar nästan alla affärssystemsleverantörer om ”molnet” och kopplat till det, mobilitet och säkerhet. Företagen där ute de lyssnar, läser och snackar i sina nätverk. De flesta förstår fördelarna och börjar planera för en flytt till molnet nu eller senare. De större företagen vill se hur kostnadsbilden blir i verkligenheten och det finns lite andra saker vi leverantörer har kvar att bevisa i detta ämne.

Men sen då? Tyvärr får hela området kring användarvänlighet, funktionsnytta och automatisering stå lite i skuggan av ”moln-debatten”. Men jag tror att när företag väl blivit klara med sin ”molnstrategi” då får dessa frågor återigen stor plats. Personligen tror jag att ”automatisering” kommer bli avgörande. För att spara tid och öka säkerheten så blir helautomatiserade flöden viktigt. För att öka konkurrenskraft för nordiska verksamheter – så måste vi kunna hantera våra interna processer med maximal kostnadseffektivitet. Detta kräver att våra backoffice/ekonomiavdelningar arbetar ”clean” och låter systemen göra mer av jobbet. Klicka en gång, agera bara på avvikelse, starta bara flöden.. Detta mina vänner, tror jag är framtidens affärssystem.

Var står ni? Är det dags att flytta till molnet? Undrar du vad de viktigaste fördelarna är som gjort att så många tagit steget? Vår guide ger dig svar.

Ta del av guiden nu

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • Beräkna dygnsvila i realtid

    Från 1 oktober 2023 gäller nya regler kring vilotid för medarbetare i kommuner och regioner. Hur kan du möta de nya kraven på bästa sätt? Vi frågade Jerker Wall, produktmarknadsansvarig för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.