Tillbaka till huvudmeny

Träffa Sveriges modigaste kvinna på Personal & Chef

Kristina Paltén begränsades av rädslan att misslyckas. En dag sa hon upp sig, tog världsrekord och sprang genom Iran. Idag håller hon kurser i mod och besöker oss (K:03) på Personal & Chef, 19-20 februari.

Kristina Paltén övervann sin rädsla när hon ensam sprang genom Iran. Träffa henne i Vismas monter på Personal & Chef. Foto: Björnsthlm.se
Kristina Paltén övervann sin rädsla när hon ensam sprang genom Iran. Träffa henne i Vismas monter på Personal & Chef. Foto: Björnsthlm.se
Kristina Paltén begränsades av rädslan att misslyckas. En dag sa hon upp sig från Ericsson, tog världsrekord och sprang ensam genom Iran. Idag håller hon bland annat kurser i mod och besöker Vismas monter (K:03) på Personal & Chef.

Tänk om vi aldrig vågade oss på förändring. Då hade vi fortfarande räknat ut belopp med hjälp av räknesnurror och skrivit lönebeskeden för hand. All utveckling är egentligen ett resultat av människors förmåga att tänka nytt och genomdriva sina idéer. För att det ska hända krävs en egenskap som vi alla kan öva upp, nämligen mod.

Fast alla påhitt är förstås inte bra. Som den gången när jag trodde att en hårpermanent skulle innebära en positiv förändring. Det som framför allt får oss att avstå förändring är rädslan för att testa nytt ska leda till en total katastrof, precis som det gjorde för mig den gången.

“Det är lättare att göra som man alltid gjort”

När vi förra året undersökte förändringsattityder inom offentlig sektor, fick vi bland annat svar som sa “det är lättare att göra som man alltid gjort”. Så sant! Men om vi låter den insikten visa vägen, når vi ingen utveckling och inga förbättrade resultat. 

Befinner du dig just nu i en situation där du har möjlighet att anta en ny väg som du tror på? Då behöver du finna mod att utmana dig själv och andra. Ställa krav och inte bara stryka medhårs. Kom ihåg att om det gäller din arbetsplats måste medarbetarna ges rätt förutsättningar. Kompetenslyft och god kommunikation ökar chansen för att förändringen landar väl. Och håll ut – en del behöver tid, för att acceptera det nya! 

Sveriges modigaste kvinna till Personal & Chef

Mod är temat i vår monter (K:03) på Personal & Chef

Har du behov av stöd till din förändring? Välkommen att besöka vår monter (K:03) på Personal & Chef, 19-20 februari, där vårt tema är mod

Låt oss visa hur moderna system ger stöd till nya arbetssätt inom lön och HR. I montern får vi besök av Kristina Paltén den 19 februari, Sveriges modigaste kvinna. Hon håller kurser i mod som vi även lottar ut platser till.

Mest populära

  • Julklapp, julbord eller julfest?

    Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Nya pensionsåldrar från 2023

    Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.