Tillbaka till huvudmeny

Tips för en lyckad digital AW

I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare
Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

Liten budget, deltagare

Bjud in kollegorna till en digital AW på exempelvis Zoom, Meet eller Teams. Uppmana alla att fixa egen dryck och snacks innan det börjar. Låt samtalet flyta fritt som om ni satt runt ett gemensamt bord. 

Tips! Upplägget passar bäst om det är max sex-sju deltagare. Se till att ställa in så att du ser alla deltagare samtidigt, inte bara den som pratar.

Liten budget, flera deltagare

Ju fler deltagare, desto mer planering! Det går bra att använda Zoom/Meet/Teams även när ni är många, men det blir inte kul om några pratar i mun på varandra medan andra är tysta. 

Tips! Förbered en digital frågesport, så kallad Kahoot, med roliga frågor. Endast fantasin sätter gränsen! Varva kluriga och oseriösa kunskapsfrågor med bilder på kollegorna som barn. Vem är vem?

Stor budget, många deltagare

Anlita en professionell ståuppare att hålla i din AW. Informera om din organisation, för att ge möjlighet till anpassade skämt som gärna får vävas in i det ordinarie manuset.

Tips! Använd en av alla lösningar för mobila presentkort, om du vill att medarbetarna på enklaste sätt ska kunna köpa något ätbart på företagets bekostnad.  

På hemmakontoren uppstår nya tillfällen då medarbetarna behöver göra utlägg. Med Visma.net Expense är det lätt att rapportera utlägg direkt i mobilen. Informationen överförs automatiskt till lönesystemet Agda PS samt till attesterande chef. 

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.