Tillbaka till huvudmeny

Tips för en lyckad digital AW

I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare
Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

Liten budget, deltagare

Bjud in kollegorna till en digital AW på exempelvis Zoom, Meet eller Teams. Uppmana alla att fixa egen dryck och snacks innan det börjar. Låt samtalet flyta fritt som om ni satt runt ett gemensamt bord. 

Tips! Upplägget passar bäst om det är max sex-sju deltagare. Se till att ställa in så att du ser alla deltagare samtidigt, inte bara den som pratar.

Liten budget, flera deltagare

Ju fler deltagare, desto mer planering! Det går bra att använda Zoom/Meet/Teams även när ni är många, men det blir inte kul om några pratar i mun på varandra medan andra är tysta. 

Tips! Förbered en digital frågesport, så kallad Kahoot, med roliga frågor. Endast fantasin sätter gränsen! Varva kluriga och oseriösa kunskapsfrågor med bilder på kollegorna som barn. Vem är vem?

Stor budget, många deltagare

Anlita en professionell ståuppare att hålla i din AW. Informera om din organisation, för att ge möjlighet till anpassade skämt som gärna får vävas in i det ordinarie manuset.

Tips! Använd en av alla lösningar för mobila presentkort, om du vill att medarbetarna på enklaste sätt ska kunna köpa något ätbart på företagets bekostnad.  

På hemmakontoren uppstår nya tillfällen då medarbetarna behöver göra utlägg. Med Visma.net Expense är det lätt att rapportera utlägg direkt i mobilen. Informationen överförs automatiskt till lönesystemet Agda PS samt till attesterande chef. 

Mest populära

  • Julklapp, julbord eller julfest?

    Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Nya pensionsåldrar från 2023

    Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.