Tillbaka till huvudmeny

Skräddarsydd vy effektiviserar Eurocons informationsflöde

Teknikkonsultföretaget ser till att medarbetarna får information om den egna anställningen i Agda PS Webb, precis när de behöver den.

Ju enklare medarbetarna hittar information som berör deras anställning, desto färre blir rutinfrågorna. Emelie Wattman arbetar med HR och lön på teknikkonsultföretaget Eurocon som skräddarsytt Agda PS Webb för att effektivisera kommunikationen med deras 270 anställda. 

Emelie Wattman, Eurocon

– Lönebeskeden sparas i ett digitalt moln som våra anställda kommer åt var de än är. Ska vi se till de nya reglerna med GDPR så är dessutom detta en betydligt bättre lösning än den vi hade innan. Därtill använder vi olika brickor och länkar för att nå ut med relevant information och påminnelser.

Det unika valet av brickor och länkar gör att vyn i Agda PS Webb ser olika ut för alla företag. Som anställd på Eurocon möts du bland annat av information om nästa löneutbetalning, länkar till relevanta externa webbsidor samt tips och meddelanden som Emelie Wattman publicerar regelbundet. 

– Jag mejlar helst inte ut information. Mejl blir sällan lästa och det är smidigare att påminna om vad vi vill förmedla gällande exempelvis sparade semesterdagar när de ändå befinner sig på rätt ställe. Om samma sak publicerades på intranätet krävs fler klick och att arbetstagaren kanske måste växla vy flera gånger mellan intranätet och Agda för att förstå informationen, dessutom drunknar informationen snabbt i det övriga flödet av nyheter.

Jag mejlar helst inte ut information

Vy från Agda PS Webb
Agda PS Webb, dock inte så som den ser ut hos Eurocon

Kring årsskiftet möttes Eurocons anställda av en påminnelse om varför kontrolluppgifterna var ersatta och under coronakrisen får de bland annat information om det slopade karensavdraget och en länk till sidan där de måste ansöka om ersättning.

Emelie Wattman påpekar att AGI gör det viktigare än någonsin att löneutbetalningen blir rätt från början. Ett bra knep som hon anammat är att göra allt klart i tid för att publicera preliminära lönebesked redan den 15:e. Det ger anställa chans att upptäcka eventuella fel som hon hinner korrigera innan lönen fastställs. 

– Det är viktigt att ge ett mervärde så att folk loggar in minst en gång i månaden. Synd att vi inte har möjlighet att ha tidredovisningen i Agda, då hade vi fått ett ännu bättre flöde av medarbetare som loggar in och ut.

Klicka här för att prova Agda PS Webb i 30 dagar!

Eurocons externa länkar i Agda PS Webb 

Sociala medier: länk till egna kanaler, såsom LinkedIn, Facebook och Eurocons webbsida

Pension och försäkringar: länk till Collectum, minpension.se, gruppförsäkringar och sjukvårdspaket

Eurocon: länk till fakturahantering, tidsystem, företagshälsovård, intranät, kollektivavtal och ett CV-system som används vid offerter 

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.