Tillbaka till huvudmeny

Resultat från världens största analys av BI- och analysverktyg

Om du funderar på att köpa en BI-produkt är det en bra idé att bekanta dig med hur andra användare och organisationer bedömer produkten. Uppfyller det förväntningarna? Har programvaran den funktionalitet de behöver?

Analysföretaget BARC har pratat med över 2 500 BI-användare för att analysera 33 ledande produkter för BI & Analytics Survey 21. Analysen ger därför ett svar på vilka lösningar slutanvändarna faktiskt använder och är nöjda med, samt hur de rangordnar de olika verktygen. Finns det en bättre slutsats än vad slutanvändarna själva svarar på?

För varje produkt som nämns i analysen har BARC sammanställt en översikt över ”Leverantörens resultatöversikt”, som ger en översikt över leverantörens resultat över 36 viktiga kriterier, inklusive:

• Frågeställning
• Datavolym
• Leverantörsstöd
• Enkel användning
• Självbetjäning

Se resultaten i analysen för BARC här.

Qlik Sense rankas högt

Resultaten visar att BI-användare väljer Qlik som favorit i dataanalys. Slutanvändare röstade på Qlik Sense som nummer ett i 11 kategorier, inklusive affärsfördelar, kundupplevelse och produktnöjdhet. Bilden nedan visar hur Qlik Sense rankas i kategorin ”Large international BI vendors”.

De flesta respondenter (93 procent) använder programvaran för sin kärnstyrka, nämligen att skapa interaktiva dashboards. Dessutom använder 87 procent av kunderna programvaran för ”Enterprise reporting” och 78 procent för ”ad hoc query”.

”Qlik Sense har förbättrat sina redan imponerande resultat från förra årets BI Survey. De erbjuder kunderna snabb sökprestanda och innovativa funktioner för att implementera banbrytande applikationer. Den moderna plattformen med sin starka sökmotor lyser inom många områden ”, skriver BARC om leverantören.

Qlik rankades också som ledande inom ytterligare 44 kategorier, inklusive kundnöjdhet, frågor, projektframgång och innovation.

Ladda ner Qliks höjdpunkter från rapporten

Ladda ner rapporten

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.