Tillbaka till huvudmeny

Nyckeln till nöjda kunder!

Vi har beslutat oss för att ha nöjda kunder som en konkurrensfördel! En strategi med få förlorare. Vi levererar redan världens bästa affärssystem – liksom våra konkurrenter, ungefär.

När affärssystemserbjudande blir alltmer lika fokuserar vi på att göra våra kunder ännu nöjdare. Det har vi alltid gjort (liksom konkurrenterna…) men nu skruvar vi upp läget ett snäpp till och ändrar hur vi är organiserade internt.

Som ledare för verksamheten har jag läst massor i ämnet ”Hur en kundorienterad verksamhet fungerar” och våra nya avdelningar följer nu helt ”The Customer Life Cycle”.

Jag inser följande. Även om alla gjort bra ifrån sig kan vår kund bli missnöjd. Vad det då handlar om är kundens Förväntningar. Det är dessa som är problemet, eller ja, utmaningen då.

Samma sak när vi vet att vi inte levererat 100% rätt eller i tid – då finns det faktiskt alltid en rimlig förklaring internt! Men om vi har en mindre nöjd kund som inte rekommenderar oss, investerar mindre och i värsta fall säger upp avtalet – till vilken nytta är de bra förklaringarna då?

Alltså vet jag nu att vi ska fokusera på kundens Förväntningar. Och se på hur detta med Ansvar fungerar internt och vem som tar ägandeskap hos oss. Är ansvar att putta bollen vidare till rätt kollega… eller är det här risken ligger?

Vi arbetar med affärssystem för medelstora- och stora företag i Sverige. Våra egna och våra samarbetspartners projekt är ganska långa och våra kundrelationer varar ofta i över tio år. I dag vet vi inte om vi har de nöjdaste kunderna i branschen – men efter detta första förändringsår tror jag att vi kommit sanningen på spåret!

Ett steg i att uppfylla förväntningar är att vara medveten om möjliga risker. Vi har identifierat dem.

Öka er medvetenhet. Ta del av vår guide Vanligaste fallgroparna vid byte av affärssystem

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • P27 läggs ner – vad händer nu?

    P27 Nordic Payments, projektet som skulle bygga en gemensam betalningsinfrastruktur i Norden, har dragit tillbaka sin ansökan om clearingtillstånd från Finansinspektionen.

  • Agda PS – nästa generations lönesystem

    Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.