Tillbaka till huvudmeny

Molntjänster ger oss system som ligger i tiden

När man pratar om fördelarna med molntjänster fokuserar man ofta på skillnaderna mot lokalt installerade system, eller on-premises system, så som molntjänsternas möjlighet till snabbare implementation, lägre total ägandekostnad och lägre risker. Med molntjänster äger du inte resursen själv, du hyr den. Istället är det tjänsteleverantörens uppgift att lösa driftstörningar, prestandaproblem, uppgraderingar, etc. Men Greg Johnsen lyfter fram en annan viktig aspekt som gör molnet och cloud computing revolutionerande. Han menar att det inte handlar om hur ”cloud computing” leder till besparingar i kostnaderna för våra befintliga system, utan att molnet möjliggör en helt ny typ av system.

De system som vi använder idag utvecklades i en tid och värld där Internet ännu inte hade den centrala roll som det har idag. Därmed är de inte heller anpassade för den interaktiva verklighet som vi idag lever i, utan för företag som var isolerade enheter med väldigt begränsad kontakt med sin omvärld. Cloud computing, menar Greg, gör det möjligt att skapa system som sammanlänkar företagen med sin omvärld och de kan därmed också bli bättre på att känna av förändringar, fatta bättre beslut snabbt och effektivt och därmed även bli mer konkurrenskraftiga.

Med molntjänster skapas förutsättningar för en ny typ av system som är anpassade för den tid vi lever i och då blir det också betydligt lättare att få verksamheten att leva vidare och utvecklas i framtiden.

Är du intresserad av att ta reda på mer om Vismas nya affärslösning i molnet?
Besök www.visma.net!

Läs hela Greg Johnsens diskussion på Wired.com här: The Cloud: Game Changer for B2B Commerce

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • Beräkna dygnsvila i realtid

    Från 1 oktober 2023 gäller nya regler kring vilotid för medarbetare i kommuner och regioner. Hur kan du möta de nya kraven på bästa sätt? Vi frågade Jerker Wall, produktmarknadsansvarig för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.