Tillbaka till huvudmeny

Fem goda skäl att flytta lagerhanteringen till molnet

Bra kontroll på varulagret och lagerstyrning är avgörande för den dagliga driften och lönsamheten för alla företag med logistikbehov. Men det gäller att du kan säkerställa att du har rätt produkt på rätt plats och i rätt tid, för att kunna hålla dina kostnader nere.

lagerhantering i molnet

 

Molnteknologi ger lagerhanteringen ny potential. Majoriteten av alla i samhället använder idag molnbaserade tjänster på någon nivå. För ordnings skull nämner vi att molnbaserade tjänster är en kollektiv term för allt från databehandling och datalagring till programvara på servrar som är tillgängliga från fjärrserverparker med hjälp av internet. (SSB).

Visma.net – Lagerhantering i molnet

För att bäst utnyttja möjligheterna i molnet ändrar allt fler företag sin egen affärsmodell och implementerar nya IT-verktyg baserade på molnprincipen. Äntligen finns nu också funktionalitet för större företags lagerhanteringsbehov tillgänglig i molnet. Med lagerhantering i molnet övergår hela företagets lageraspekt till en online-plattform.

Läs mer om lagerfunktionaliteten i Visma.net här.

Vår lösning Visma.net är det första 100% online-ERP-systemet som också löser företagets lagerhanteringsbehov. Det är möjligt att integrera med andra system via ett API. Lagerhanteringsdelen innehåller funktioner som orderhantering, inköp, fakturering och lagerhantering.

Fem bra skäl att flytta lagerhantering till molnet

1. Alltid överblick – bättre kundupplevelse

I lösningen får du alltid tillgång till vilka varor du kan leverera när och vad du behöver köpa för att leverera din beställning. Du kontrollerar därmed kundens behov, vad du kan leverera, när och för vilket pris. Skapa försäljning och order manuellt, hämta beställningar automatiskt från webbutiken eller andra system. Lösningen ger dig komplett översikt av hela din försäljningshistorik, med möjlighet att spåra varornas parti och serienummer. Håll vad du lovade dina kunder.

2. Automatiserade processer – Skapa tillväxt och värde

I Visma.net finns goda möjligheter att automatisera rutinprocesser. Morgondagens lagerarbete kommer i stor utsträckning att flyttas från orderregistrering genom ren stansning, till mer kontrollerande funktioner.
Automatiseringen i systemen tar över repetitiva manuella uppgifter. På så sätt kan både tid och resurser frigöras, vilket kan användas inom andra fokusområden för att skapa tillväxt och värde.

3. Ökad kontroll – Lättare att mäta och övervaka

En annan fördel med Visma.net är att användarna kan logga in när och var som helst med vilken enhet som helst. Kontrollera lagerstatus på mobilen och få rapporter baserade på högkvalitativ uppdaterad realtidsdata. Det här är en stor skillnad från traditionella ERP-system, där du vanligtvis behöver större applikationer på applikationsservrar. Dessutom genomförs uppdateringar av nya versioner automatiskt och du behöver inte längre tidskrävande och kostsamma uppgraderingar.

4. Drop shipment – Förenklad och effektiviserad upphandling

Visma.net förenklar upphandlingsprocessen. Lösningen ger en smidig och effektiv hantering av inköp. Dessutom finns möjligheter att fästa försäljningen direkt till inköpsordern. Detta möjliggör leverans direkt från leverantör till slutkund, vilket kommer att förenkla leveransen, effektivisera processer och minska dina lager.

5. Smidiga integrationer – modernisera nu och i framtiden

Har du – eller vill du ha en drönare i lagret? Behöver du skanningsterminaler, eller kanske du behöver setup för webbutik? Dra nytta av lagerpotentialen – ny teknik skapar nya möjligheter. Med tiden kommer det att vara avgörande för framåtriktade företag att ha en solid ERP-motor med alternativ för tredjepartsintegration för att säkerställa effektivitet.

Visma.net är byggt för just detta. Utförda system ersätts av färdiga online-lösningar som bildar kommunikationslinjer mellan företagets egna tjänster, partners och huvudleverantören. De interna processerna i företaget är strömlinjeformade på flera nivåer.

Vill du undersöka vilka möjligheter din verksamhet har med lagerhantering i molnet?

Anmäl dig till ett kostnadsfritt webbinar.

Mest populära