Tillbaka till huvudmeny

Krav på en hög kundservicenivå för molntjänster

I ett blogginlägg från David Linthicum, CTO och grundare av Blue Mountain Labs, skriver han om molntjänsternas akilleshäl. Han menar att många företag som erbjuder molntjänster missar en viktig sak. Att erbjuda bra kundservice.

När småföretagen nyfiket gav sig på molntjänster accepterade de att det inte följde med någon exceptionell kundservice då det inte kunde förväntas till de låga priser som investeringarna låg på. Men när stora bolag nu riktar blickarna mot molnet, bär de med sig höga förväntningar på ständigt tillgänglig support och frågan är om leverantörerna kan tillmötesgå dessa förväntningar, menar David. Till sina nuvarande mjukvarulösningar behöver storbolagen bara lyfta på luren för att få hjälp av IT-personal och support.

En stor del av leverantörerna av molntjänster har däremot inte kapacitet nog för att hantera en kundservice av det här slaget. De skulle behöva anställa personal och bygga en organisation som kan hantera den höga kundservicenivå som förväntas, något som få är beredda att göra, skriver David. Detta är emellertid en förutsättning för att de överhuvudtaget ska lyckas att ta sig in på marknaden för stora företag.

Läs hela David Linthicums inlägg här: Cloud computing’s Achilles’ heel: Poor customer service

Mest populära

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.