Tillbaka till huvudmeny

Krav på en hög kundservicenivå för molntjänster

I ett blogginlägg från David Linthicum, CTO och grundare av Blue Mountain Labs, skriver han om molntjänsternas akilleshäl. Han menar att många företag som erbjuder molntjänster missar en viktig sak. Att erbjuda bra kundservice.

När småföretagen nyfiket gav sig på molntjänster accepterade de att det inte följde med någon exceptionell kundservice då det inte kunde förväntas till de låga priser som investeringarna låg på. Men när stora bolag nu riktar blickarna mot molnet, bär de med sig höga förväntningar på ständigt tillgänglig support och frågan är om leverantörerna kan tillmötesgå dessa förväntningar, menar David. Till sina nuvarande mjukvarulösningar behöver storbolagen bara lyfta på luren för att få hjälp av IT-personal och support.

En stor del av leverantörerna av molntjänster har däremot inte kapacitet nog för att hantera en kundservice av det här slaget. De skulle behöva anställa personal och bygga en organisation som kan hantera den höga kundservicenivå som förväntas, något som få är beredda att göra, skriver David. Detta är emellertid en förutsättning för att de överhuvudtaget ska lyckas att ta sig in på marknaden för stora företag.

Läs hela David Linthicums inlägg här: Cloud computing’s Achilles’ heel: Poor customer service

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.