Tillbaka till huvudmeny

Julklappar till anställda i coronatider

I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona
Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

Extra skattefrihet för gåvor till anställda

Oavsett vilken julklapp du bestämmer dig för bör värdet normalt inte överstiga 450 kronor inklusive moms. Annars blir gåvan skattepliktig för den anställda från första kronan. Under juni – 31 december 2020 kan arbetsgivare ge anställda ytterligare skattefria gåvor upp till ett värde av 1000 kronor. Så om den möjligheten inte är utnyttjad tillåts skattefria julklappar upp till ett värde av 1450 kronor.

Anställda beskattas inte för renfärden

Kan organisationens julklappsutdelningen inte genomföras enligt traditionen i år? I så fall kan ett presentkort, gåvokort eller en samlad donation till välgörenhet vara ett alternativ. Vill du ändå ge bort något inslaget är det bra att känna till att kostnaden för frakten inte räknas in i julklappens skattefria värde.

Lägg inte onödig tid på att hålla koll på förmåner och andra arvoden. Läs om hur Vismas lönesystem gör det åt dig.

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.