Tillbaka till huvudmeny

I huvudet på ekonomichefen: utmaningar 2016

Vår ekonomichef om utmaningarna 2016 – kundnöjdhet, automatiserade processer, beslutsstöd och IT-säkerhet står på agendan.

Ekonomichefens utmaningar 2016. Bild: Freepik
https://www.freepik.com/free-vector/business-man-vector-icons-template_715131.htm’>Designed by Freepik

Nytt år närmar sig och 2016:s utmaningar är högaktuella. I Protivitis rapport om CFO:ns prioriteringar inför 2016 kan vi utläsa flera trender. Slutsatserna är att inför 2016 finns på agendan:

 • Ett flyttat fokus från marknadsandelar till marginaler
 • Ökad IT-säkerhet
 • Business Intelligence (eller beslutsstöd) med realtidsinformation
 • Strategisk planering och verksamhetsstyrning

Även för mig i min roll som ekonomichef är dessa punkter av stor vikt. För att driva intäkter vill vi ha nöjda kunder som stannar hos oss men också fungerar som våra ambassadörer och rekommenderar oss till andra företag, vänner och bekanta. Vi vill leverera system och lösningar som överträffar våra kunders förväntningar, för att göra detta behöver vi lyssna på kunden men också våga utmana och ifrågasätta deras befintliga processer för att ge dem bästa möjliga lösning.

Korrekta beslutsunderlag i realtid kan endast uppnås med automatiserade processer som frigör tid för analys. Excel för all del, ekonomens bästa redskap, men använd ditt ERP-system och samla informationen på ett och samma ställe så långt det går!

IT idag genomsyrar en organisation mer än någonsin tidigare skulle jag vilja påstå. IT kan inte fungera som en enstaka funktion längre utan alla inom organisationen måste ta till sig och lära sig vad det innebär för dem och hur de kan använda olika redskap i det dagliga arbetet. IT-säkerhet borde med andra ord bli en väldigt högt prioriterad fråga för alla ledningsfunktioner.

Det har debatterats över tid om molnlösningars säkerhet, men i takt med att marknaden för webbaserade affärssystem växt har också säkerheten ökat. Visma.net är vårt affärssystem som från början är byggt i molnet. I Visma.net arbetar ni med automatiserade processer och får affärsinsikter i realtid. Anmäl dig på ett av våra webbinar och se själv.

Se lediga tider och boka!

Mest populära

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.