Tillbaka till huvudmeny

Hälsningar från Vismas summer interns – första veckorna i Stockholm

Våra summer interns delar med sig av sina upplevelser efter första veckor Visma, som innehållit allt ifrån projektuppstart till besök på huvudkontoret.

Hej!

Vi är fem studenter med varierad akademisk bakgrund, från ekonomi till data/IT, som har glädjen att vara summer interns på Vismas kontor i Stockholm denna sommar. I detta tidigare inlägg kan ni läsa mer om oss och vilka projekt vi arbetar med under vårt internship. Vi har nu varit på Visma i tre veckor och har redan hunnit besöka huvudkontoret i Oslo, spenderat två nätter i den norska vildmarken och kick-startat våra individuella projekt. Med andra ord har det varit en intensiv och väldigt rolig upplevelse hittills! I det här blogginlägget tänkte vi berätta lite mer om våra första veckor på Visma.

Frihet under ansvar

En vanlig dag som summer intern på Visma kan variera beroende på vilket projekt och vilket affärsområde man jobbar inom. Vi har inga fasta kontorstider utan vi lägger självständigt upp våra dagar, så länge vi säkerställer att vi levererar i tid och möter våra projektägares förväntningar. Alla vi fem arbetar med olika affärskritiska projekt i koncernen.  Projekten sträcker sig från allt mellan att utveckla en högteknologisk algoritm, till management-inriktade projekt, till att öka automatisering och intern effektivisering.

Axel J och Kejsi har inlett sina projekt med många möten tillsammans med interna stakeholders i syfte att samla in så mycket information och olika perspektiv som möjligt. Rebecca och Henrik har i starten undersökt stora datamängder och testat algoritmer inom machine learning för att komma igång med sitt projekt. Axel P å andra sidan har självständigt skapat sin agenda, detta för att till en början utforska och förstå de mest kritiska systemen kopplat till sitt projekt. Det är inte ovanligt att vi under dagarnas gång träffar våra faddrar över en fika. Våra faddrar är kollegor på Visma som antingen är eller har varit management trainees. Tillsammans med faddrarna kan vi bolla våra projekt och ta del av deras råd och egna erfarenheter från Visma.

Mer än bara jobb

Trots att vi arbetar med olika projekt spenderar vi en hel del tid tillsammans. Vi äter ofta lunch ihop, uppdaterar varandra om våra projekt eller bara hänger en stund för en att ta en paus mellan varven.

Vår favoritplats på kontoret är helt klart takterrassen på åttonde våningen. Därifrån har vi en härlig utsikt över Stockholm och ett gäng fåglar som beslutat sig för att bygga bo på Vismas tak. Som besökare på takterrassen får man dock vara på sin vakt. Plötsligt attackerar fåglarna någon lyckligt ovetande kollega som satt sig för att ta en kaffe i solen.

Förutom att vi startat upp våra projekt i Stockholm, har vi dessutom spenderat en vecka tillsammans med Vismas norska summer interns på huvudkontoret i Oslo. Under denna introduktionsvecka fick vi möjligheten att möta många intressanta personer i koncernen, uppleva den norska naturen under en klassisk “hyttetur” samt lära känna våra norska summer intern-kollegor. De roliga sociala aktiviteterna har fortsatt även i Stockholm. Vi hade bland annat en lyckad after work och femkamp tillsammans med våra faddrar och HR-kollegor på Gröna Lund. På torsdag kväll är det dags för escape room och middag!

Efter våra första tre veckor på Visma hade vi två veckors semester. Vi har nu återvänt utvilade till kontoret för den andra halvan av sommarens internship. Stay tuned för fler uppdateringar!

Hälsningar
Axel, Kejsi, Axel, Henrik och Rebecca

Är du nyfiken på att veta mer om livet på Visma?

På våra karriärsidor finns alla våra lediga tjänster. Där kan du även läsa mer om hur det är att jobba i Nordens ledande IT-koncern. Kanske är du, precis som detta gäng, sugen på att vara en del av vårt summer internship nästa år? Här kan du läsa mer om våra möjligheter för studenter och nyexade.

Mest populära