Tillbaka till huvudmeny

Från student till projektledare – möt 2017 års summer interns på Visma

”Vad som avgör ens karriär här på Visma handlar om driv och viljan att lära sig, inte bara antal år av erfarenhet eller tidigare position.”, säger Rebecca som är en av årets summer interns. Möt hela gänget här!

Visma anställer varje år talangfulla masterstudenter inom IT/business till vårt summer internship. Som summer intern på Visma får man för en sommar testa på rollen som projektledare genom att ansvara för planering och genomförande av ett affärskritiskt projekt i något av koncernens bolag. Projekten väljs ut med omsorg och baseras på reella case som är strategiskt betydelsefulla för Visma. Självklart varvas arbete och nya kunskaper med sociala aktiviteter, nätverkande och en del rundpingis på lunchen. Efter en händelserik introvecka i Oslo (med hela gänget ovan) är nu årets summer interns på plats i Stockholm och kickar igång sina sommarprojekt. Låt oss presentera våra nya kollegor lite närmare!

Axel Pers

Utbildningsbakgrund:

Jag ska i höst påbörja mitt fjärde år på Civilingenjörsutbildningen i Industriell ekonomi, med teknikspår inom datalogi, på KTH.

Vad innebär ditt sommarprojekt?

I mitt projekt ska jag undersöka möjligheten att automatisera kundhanteringsprocessen i Visma Softwares nya kundcommunity som ska lanseras i höst. I detta community kan användarna ställa frågor, läsa nyheter och dela idéer om de produkter som Visma Software erbjuder. Bakgrunden till projektet är att en stor del av alla nyregistreringar i dagsläget måste göras manuellt, vilket är tidskrävande.

Vad har överraskat dig mest sedan du startade på Visma?

Hur pass bra välkomnad man blev under den första veckan som vi spenderade i Oslo. Veckan var fylld med roliga aktiviteter och möten med intressanta personer i organisationen.

Favoritglass i sommar (hört rykten om att du har skrivbord bredvid glassboxen)?

Man kan tro att ett skrivbord bredvid glassboxen är det bästa som någonsin hänt mig, men den beachform jag planerat att hålla inför den stundande semestern kommer försvinna lika snabbt som en piggelin smälter en het sommardag. För att svara på frågan: Magnum Mandel. På de fyra första dagarna har det blivit fyra stycken. Jag måste börja hoppa över lunchen om jag ska kunna fortsätta i samma takt.

Rebecca Oskarsson

Utbildningsbakgrund:

Börjar femte och sista året till hösten på Civilingenjörsprogrammet Informationsteknologi vid Uppsala Universitet.

Vad innebär ditt sommarprojekt?

Henrik och jag arbetar tillsammans för att analysera och ta fram en prototyp på hur det Visma-ägda bolaget Abalon kan integrera machine learning i sin mjukvara inom CRM (Customer Relation Management).

Vad har överraskat dig mest sedan du startade på Visma?

Vad som avgör ens karriär här på Visma handlar om driv och viljan att lära sig, inte bara antal år av erfarenhet eller tidigare position.

Roligaste norska ordet du lärde dig under introveckan i Oslo?

Kjøttdeig (Köttfärs).

Henrik Sjökvist

Utbildningsbakgrund:

Har läst klart fjärde året på civilingenjör i Industriell Ekonomi på KTH.

Vad innebär ditt sommarprojekt?

Jag och Rebecca sitter på ett Vismabolag som heter Abalon som levererar CRM- och lojalitetslösningar åt retailbolag. Vi ska i sommar utveckla en machine learning-prototyp som ska kunna skapa snabbare och smartare beslutsstöd åt retailkunder. Ett exempel på en sådan tillämpning är att låta machine learning-algoritmer hitta intressanta och oväntade kluster av konsumenter som har liknande köpbeteenden. Spännande och väldigt lärorikt!

Vad har överraskat dig mest sedan du startade på Visma?

Hur stort Visma är och hur mycket det satsas på ny och avancerad teknologi.

Vilken låttitel tror du kommer sammanfatta sommaren på Visma bäst?

“Mr. Roboto”

Kejsi Gjordeni

Utbildningsbakgrund:

Läst tre år på KTH, civilingenjör inom Industriell Ekonomi, och börjar till hösten min master inom Datalogi.

Vad innebär ditt sommarprojekt?

I sommar sitter jag på bolaget Visma Enterprise på deras marknadsavdelning och mitt projekt fokuserar på marketing automation och digital marknadsföring. Det innefattar analys och förbättring av befintliga marketing automation-flöden, samt att jobba fram en plan och process för att involvera alla produkter och tjänster i flöden. Det som är extremt roligt och spännande är att jag kommer få lära mig grunderna i digital marknadsföring och marketing automation, samt få en förståelse för leadsgenerering och försäljningsprocess för både privat och publik sektor.

Vad har överraskat dig mest sedan du startade på Visma?

Den oerhört välkomnande kulturen där alla medarbetare oavsett roll visar genuint intresse att lära känna och utbyta idéer med en.  

Om du skulle jämföra Visma med ett djur, vilket skulle det vara och varför?

Ett får! För det första så ser de ut som moln och cloudtjänster är ju ett av Vismas största fokusområden. Sedan levererar Visma en stor variation av lösningar precis som ett får som kan generera allt från ull till fårost.

Axel Jakobsson

Utbildningsbakgrund:

Tagit en kandidatexamen i Redovisning och Styrning vid Luleå Tekniska Universitet och har precis avslutat mitt första år på masterprogrammet Management Controlling vid Uppsala Universitet.

Vad innebär ditt sommarprojekt?

Jag  är stationerad på bolaget Visma Enterprise som är en ledande leverantör av affärs- och HR-lösningar för privat och offentlig sektor i Sverige. Syftet med mitt projekt är att integrera och skapa synergier mellan marknads- och säljavdelningen för att på ett effektivare sätt nå ut till kunderna. I dagsläget arbetar marknadsförarna med att generera leads (t.ex. potentiell kund) vilket säljarna sedan ska omvandla till en lyckad affär. Här finns det förbättringsmöjligheter när det kommer till samarbetet mellan avdelningarna. Lön och HR-branschen är av intresse för mig eftersom det ständigt sker förändringar inom området samtidigt som många företag har sitt humankapital som en stor prioritering idag.

Vad har överraskat dig mest sedan du startade på Visma?

Jag blev snabbt överraskad hur betydelsefullt mitt projekt är för verksamheten. Detta i kombination med att det satsas mycket resurser på oss anställda gör det oerhört motiverande att arbeta på Visma!

Om du fick välja en helt ny produkt, på en helt ny marknad som Visma ska utveckla, vilken skulle du välja?

Då skulle jag välja en svävande fåtölj av bomullsliknande material eftersom kunderna vill ha behagliga produkter samtidigt som Visma bör fokusera på allt som kan liknas med moln!

Är du nyfiken på att veta mer om livet på Visma?

På våra karriärsidor finns alla våra lediga tjänster. Där kan du även läsa mer om hur det är att jobba i Nordens ledande IT-koncern. Kanske är du, precis som detta gäng, sugen på att vara en del av vårt summer internship nästa år? Här kan du läsa mer om våra möjligheter för studenter och nyexade.

Mest populära