Tillbaka till huvudmeny

Hackaton frisläpper skaparkraft till nya innovationer

På Visma Enterprise är hackaton ett vinnande koncept, för att locka fram nödvändig kreativitet till morgondagens innovationer. När skaparkraften för första gången släpptes fri under 24 timmar, resulterade det i flera nya robotiserade lösningar. 

Nio lag deltar i Visma Enterprise hackaton den här gången
Nio lag deltar i Visma Enterprise hackaton den här gången

Torsdag morgon och trots att jag befinner mig på hemmakontoret känner jag av den spända förväntan när hackatongeneral Anders Jörnehag inleder dagen med att hälsa alla nio lag välkomna. Därefter tar Visma Enterprise vd, Sofia Gerstenfeld vid och poängterar värdet av att skapa en innovativ kultur.

– Det är ni som bäst vet hur kundernas vardag ser ut och hur vi kan skapa nya lösningar som underlättar deras vardag. 

Dagens aktivitet innebär en chans att lägga systemets roadmap åt sidan under 24 timmar, för att istället fokusera på ett valfritt område med möjlig förbättringspotential. Inte oväntat är utvecklarna starkast representerade, men även andra roller deltar. Amanda Gruneau är supportkonsult och har just inspekterat första prototypen till vad som kan komma att bli en lösning för radering av känslig data. 

– I vanliga fall är jag bara med på idéstadiet varefter någon annan tar vid. Det är väldigt kul att få vara med hela vägen och konkretisera lösningen.

Vilka av lagen som får chans att delta i finalen avgörs av en elva man stark jury i morgon. På eftermiddagen presenterar de sina idéer och lösningar. Vinnarna kan därefter lägga det ordinarie arbetet åt sidan i ytterligare 40 timmar, för att helt fokusera på att vidareutveckla och försöka sjösätta sin idé. Förra eventet resulterade i att flera nya funktioner såg dagens ljus, bland annat ett automationsstöd som redan hjälper en av Sveriges största dagligvaruhandlare att automatiskt upptäcka avvikelser i lönekörningen.

– Intresset för innovation och nytänkande är något som behöver vara närvarande i allt vi gör och det gör det dagliga arbetet roligare. Med dagens snabba teknikutveckling behöver vi utforska vilka möjligheter den kan skapa för oss och våra kunder. Jag hoppas vi kommer att få se många intressanta och kluriga idéer och lösningar även denna gång, säger Anders Jörnehag.

Klicka här för att veta mer om Visma Enterprise innovativa lösningar för effektiv hantering av lön, HR, ekonomi, hjälpmedelshantering och bemanning.

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.