Tillbaka till huvudmeny

Gemensam satsning på HRM-suite i molnet

Ökad automation, självservice och rapportering i realtid. Det är några anledningar till att sex kommuner valt Visma HRM Business Suite.

ITSAM är ett kommunalförbund inom IT med medlemskommunerna Boxholm, Kinda, Vimmerby, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög. I början av mars tecknade de avtal med Visma PubliTech och deras Visma HRM Business Suite, en komplett lösning för HR, lön, schema och bemanning i molnet. Lösningen gör att kommunerna blir mer flexibla och kostnadseffektiva, bland annat genom självservice för medarbetarna och rapportering i realtid. 

– Syftet är att skapa en digital personalhantering med automatiserat stöd för arbetet och enhetliga processer. Vi ser fram emot vårt nya system och vad det kan ge oss och våra medlemskommuner, säger Henrik Remmerfelt, förbundsdirektör på ITSAM. 

Kommunerna som ITSAM jobbar med har varierande behov. Därför har de också valt olika lösningar, både vad gäller funktionalitet och ambitionsnivå.  

– Med den här lösningen kan vi skala och integrera efter behov. Det ger oss en mycket stor flexibilitet, säger Henrik Remmerfelt. 

ITSAM hanterar cirka 7000 löner och är en ny kund till Visma PubliTech vad gäller lönehantering. I leveransen ingår lönesystemet Personec P, WinLas samt schema- och bemanningssystemet Medvind. Eftersom systemet levereras som SaaS, Software as a Service, hanteras allt smidigt via webben.  

– Det är roligt att se att dessa kommuner med ITSAM i spetsen satsar på vår molnbaserade Visma HRM Business Suite, med allt vad det innebär för ökad automation och säkerhet, säger Marie Ceder, vd på Visma PubliTech. 

Läs mer om Visma HRM Business Suite

Mest populära