Tillbaka till huvudmeny

Full och flexibel koll på arbetstiden

Vad hade dåtidens arbetare tänkt om de fått veta att i framtiden bär vi runt på stämpelklockan och positionen går att spåra med teknik som kallas geopositionering? 

Full och flexibel koll på tiden med mobilen
Full och flexibel koll på tiden med mobilen

Begreppen mobiltelefon och smarttelefon är behäftade med en stark underdrift, åtminstone som beskrivning av vad den tekniska plattan med pekskärm som du sannolikt har på mindre än en armlängds avstånd just nu går att använda till. Idag skulle mobiltelefonen lika gärna kunna beskrivas som en mobil TV, musikspelare eller kamera. Eller varför inte stämpelklocka?

Vad hade gamla tiders arbetare tänkt om de fått veta att i framtiden går var och varannan runt med en egen stämpelklocka i fickan? Att medarbetare utan fast arbetsplats enkelt kommer att kunna registrera sin tid i realtid genom att bara peka på skärmen, eller att stämplarens position kan spåras med teknik som vi ska komma att kalla för geopositionering? 

Ny teknik besparar oss dyra investeringar

De fasta tidterminaler som används idag är förstås långt mer avancerade än de mekaniska stämpelklockor som användes på 50-, 60- och 70-talet. Men innan du investerar i nya, dyra och fasta tidterminaler bör du överväga om det går att använda den utrustning som många redan har; mobiltelefonen. Låt dig heller inte begränsas i tanken om vad din mobila stämpelklocka mer kan användas till. Vem vet – snart flyttar det kanske in en mikrovågsfunktion, så att du kan värma matlådan var du än är. Vad tänker du om det?

Mobil medarbetarwebb, kalendersynkronisering och mobil chefswebb är andra exempel på smarta mobila funktioner i bemanningssystemet Medvind WFM.

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.