Tillbaka till huvudmeny

För Visma kommer säkerheten alltid först

Alla företag som jobbar i teknikens framkant måste balansera innovation, användarvänlighet och säkerhet. För vissa företag är innovation alltid i första rum och för andra användarens gränssnitt. För Visma är alla delar viktiga, men säkerheten kommer alltid först.

Att kommuner och myndigheter över hela Sverige anförtror sina system samt data till oss ser Visma som ett stort ansvar. Därför har vi infört marknadsledande processer för att säkerställa att inget oförutsett sker.

Hacka oss om du kan!

Visma Security arbetar över sjuttio teknikexperter som bevakar och hanterar allt från säkerhetsrutinerna till de senaste hackartrenderna på Darknet. 

På Visma är vi så säkra på våra system och rutiner att vi uppmanar hackare att bryta sig in och manipulera våra system. Om hackare skulle lyckas blir de belönade samtidigt som Visma Security kan implementera lösningar som täpper till eventuella svagheter. 

Att våga sticka ut hakan på det här sättet gör oss sårbara, men vi ser ett värde i att inte bara vara teoretiska i vår säkerhet utan även testa den i praktiken.

En del av säkerheten ligger i enkelheten

Våra SaaS-miljöer har alltid den senaste versionen av applikationen och användaren behöver inte genomföra någon egen uppdatering för att få tillgång till nya funktioner. 

Våra testmiljöer uppdateras före produktion så att de kunder som har en testmiljö hinner prova på innan applikationen lanseras till alla användare. 

Vår styrka ligger i att hela tiden managera nya funktioner till användarna på ett enkelt och säkert sätt. Som kund ska du helt enkelt inte känna några friktioner i din digitala relation med oss på Visma.

Regelbundna kontroller

Alla säkerhetsprocesser behöver regelbundna audits som ser till att ingenting kan ha missats. Dessa “security assessments” genomförs regelbundet och kontrollerar att system, kopplingar, lagring och mer följer alla protokoll in i minsta detalj. 

Internt på Visma är kontrollerna ett välkommet inslag då de lyfter fram vilket team som hanterat säkerheten på bästa sätt.

Sverige är vår marknad

Vismas SaaS-tjänster, som riktar sig till den offentliga sektorn, levereras från privata molntjänster som är placerade i Sverige. Det gör att vi har full kontroll över hela nätverket – från lagring till slutkund. Detta är en enorm styrka när det kommer till våra kunders säkerhet och något som få leverantörer kan skryta med. 

Våra datacenter, som är placerade i Småland, är klassade Skyddsklass 3 av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Förutom det är all kommunikation som sker mellan våra klienter och system krypterade enligt standarden TLS 1.2. 

Med andra ord är vi nära våra kunders data, hela tiden.

Ledande teknik tar hand er data

När det kommer till säkerhet kan man inte ta några chanser. Som en av Sveriges ledande leverantörer av IT-system ser vi till att inte bara leva upp till marknadens standarder, utan även driva den framåt. Utvecklingen inom säkerhet går så rasande fort och våra team bidrar till att säkra upp våra egna system, och samtidigt utveckla hela marknaden. 

På Visma finns det en stolthet i att leverera stabila och säkra system. Det är därför så många av våra kunder känner sig trygga i att lämna över sin data till oss. 

Kontakta oss om du vill veta mer om våra SaaS-lösningar och hur Visma kan hjälpa dig att effektivisera er verksamhet.

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.