Tillbaka till huvudmeny

Fem stora förändringar inom framtidens inköp

Stora förändringar är att vänta inom inköpsområdet framöver. Frågan är vad som kommer att förändras och hur, samt hur utvecklingen påverkar inköpsavdelningarna.

Framtidens inköp
Framtidens inköp

Stora förändringar är att vänta inom inköpsområdet framöver. Frågan är vad som kommer att förändras och hur, samt hur utvecklingen påverkar inköpsavdelningarna. För att få insikt om detta frågade vi tre inköpsexperter: Helena Brynolfsson vd på ProSourcia och tidigare inköpschef på bland annat PostNord, Björn Axelsson, Sveriges första professor i inköp samt Daniel Knudsen, Senior Procurement Advisor på Eon.

Vi har sammanställt deras spaningar i ett kostnadsfritt whitepaper som du kan ladda ner här!

5 stora förändringar som beskrivs i whitepaper:

[checklist]

      • Mer strategisk roll
      • Faktabaserade inköp
      • Andra kompetenser, vidareutbildning m.m.
      • Kraftfullare och lättanvända system
      • Automatisering

[/checklist]

Sammanfattning

Mer strategiskt arbete, mer fakta, mer automatisering, närmare leverantörssamarbete och delvis andra kompetenser hos inköparna. Så skulle en sammanfattning kunna vara av vad vi kan förvänta oss gällande inköpsfunktionen den närmaste framtiden.

För inköparna innebär det ett mer spännande jobb och för inköpscheferna betyder det att delvis annan kompetens måste säkras. Bland annat kommer det att krävas fler analytiker.

Det närmaste decenniet kommer att vara intressant när inköpsorganisationen blir tvungen att hantera de kommande förändringarna.

Ladda ner whitepaper ”Så blir framtidens Inköp”

Mest populära

  • Agda PS – nästa generations lönesystem

    Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.