Tillbaka till huvudmeny

En utmärkt kombo av budget och analys, planering och styrning

Budget. Oavsett bransch och storlek på företaget är budgeteringsprocessen en springande punkt, både tidsmässigt och lönsamhetsmässigt. För att skapa lönsamhet och nå framgång i en verksamhet krävs struktur och projektplanering. Idag finns möjlighet att göra analyser med realtidsdata under projektet och uppföljning efter avslutat projekt. Trots detta möter jag ibland företag som inte riktigt fått ihop processen budget-analys-styrning på ett effektivt sätt.

Budget och analys. Bild: Freepik
Designed by Freepik

Jag gissar att flera känner igen sig i känslan av att tid är en bristvara och att de bästa verktygen är de flexibla verktygen, som både är enkla och tydliga, och som har stöd för flera delar i en och samma lösning.

Med ett flexibelt verktyg för budget och analys, kan du arbeta med personalbudget, resursplanering, resultatbudget på kontonivå eller om du lägger en nedbruten specialbudget. Behörighetsstyrning är smidigt för du ser det du behöver och får det stöd som avser ditt budgetarbete, och det spelar ingen roll om du arbetar centralt eller ute i verksamheten. En bra överblickmöjlighet i lösningen gör att du kan överblicka vilken status olika delar har, granska och enkelt kommunicera med medarbetare och kollegor via chatt och mail. Och allra bäst är det väl med en plattformsoberoende lösning? Då kan du enkelt ansluta via dator eller din smarta telefon oavsett om du är på kontoret, hemma eller på språng.

Med bra verktyg som är passar era behov kan ni fokusera på det som skapar mest lönsamhet för verksamheten, oavsett om du jobbar på ett hotell, inom privat eller offentlig verksamhet, globalt och eller lokalt.

Genom att effektivisera er administration sparar ni tid och kan lägga resurserna på företags framgång. Jag tror att ett steg i processen är att minska antalet manuella steg och pappershantering. Vill du läsa mer? Då skulle jag vilja tips om vår guide som tar upp 6 steg för en effektivare vardag utan papper.

Hämta guiden

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Rade tog ett snedsteg upp i karriären

    På Visma är karriärvägarna oändliga, menar Rade Kocovski som snart kliver in i rollen som vd på Inyett – ett av Vismas bolagsförvärv under de senaste åren.