Tillbaka till huvudmeny

Så här gör vi för att skapa branschens bästa kompetens inom BI och analys

I Visma bWise är vårt mål att inte bara ha branschens bästa BI- och analyshuvuden utan också en unik social miljö. För att uppnå detta fokuserar vi på smarta verktyg, kompetenskvällar och sammankomster där trevligt och internt nätverk är i fokus

Professionell utveckling är en mycket viktig motiverande faktor för våra anställda och det är en förutsättning för företaget. Visma bWise ligger i framkant av utvecklingen. Vi upplever att det viktigaste för våra anställda är just detta; möjlighet för professionell vidareutveckling.

Genom att fokusera på professionell utveckling i företaget ser vi till att våra konsulter kan utvecklas samtidigt som företaget alltid ligger i framkant när det gäller business intelligence och analys. En sann win-win situation!

Personlig utveckling

För att säkerställa utvecklingen av våra medarbetare ordnar vi bra arrangemang där alla får möjlighet att testa och lära sig både dagens och morgondagens teknik och verktyg. Vi gör detta bland annat genom;

 • Kursdeltagande
 • Konferenser
 • Stora investeringar i certifieringar
 • Kunskapsdelning varje månad med alla anställda
 • Kompetensgrupper

Vi är också angelägna om att tillämpa ny kunskap i våra kundprojekt för att på så vis också göra att kunderna kan dra nytta av dessa investeringar. Visma bWise ingår i divisionen Visma Custom Solutions och våra anställda kan även därigenom delta i ett antal interna kompetensgrupper, inklusive AI, maskininlärning och IoT.

Smarta verktyg

De flesta som har arbetat med BI i några år vet hur tidskrävande det är att skapa slowly changing dimensions ”för hand”, eller hur dålig en BI-lösning kommer att vara om du måste kompromissa med datavolymer och analysfunktionalitet för att få acceptabel prestanda.

Vi tror att våra anställda främst är intresserade av att leverera värde till våra kunder genom spännande lösningar och inte av att utföra rutinmässiga arbetsuppgifter. Det är därför vi investerar kraftigt i Data Warehouse Automation-verktyg som TimeXtender, som med några få musklick och lite eller ingen handkodning kan skapa ett datalager med inkrementell dataladdning och historikhämtning. Detta är uppgifter som tidigare kunde ta dagar att få till att fungera med traditionella verktyg för dataintegrering.

Vi fokuserar på analysverktyg som Qlik Sense, Power BI och Tableau, som låter oss arbeta med hela dataunderlaget, utan att vara beroende av föraggregering. Istället kan vi lägga 100% fokus på att leverera insikt baserat på data.

Vi fokuserar också på specialiserade analytiska och självoptimerande databaser som Vertica, som på ett lekfullt sätt hanterar tidigare omöjliga datavolymer, och Qlik Data Integration som gör hämtning av förändringsbaserad källdata till en lek. Vi letar ständigt efter nästa banbrytande teknik som kan göra vårt jobb ännu bättre och roligare.

Vill du bli en del av vårt team? Se våra lediga tjänster här:

Nästa generations teknik

Vi arbetar med modern teknik och utforskar alltid nya tekniska områden för att hålla oss uppdaterade och relevanta. Den nya generationens verktyg ger oss också helt andra möjligheter. Vi talar inte längre bara om datalager och rapporter som existerar i sina egna silos, utan om öppna gränssnitt baserade på REST, microservices och ett stort fokus på integrationer med andra system. Docker, Kubernetes och Cloud. Maskininlärning och Augmented Intelligence är andra nyckelord.

Våra team levererar

En hörnsten i Visma bWise filosofi är att ett team som känner varandra väl också levererar bättre. Därför strävar vi efter att alltid arbeta i team i våra kundprojekt, stora som små. När du arbetar med att leverera ett projekt i team lär du känna dina kollegor väl. Utöver det prioriterar vi också att skapa bra sociala tillfällen där alla anställda kan mötas.

En av dessa tillfällen är att vi varje månad har en kompetenskväll. Förutom en gedigen kompetensutvecklings-session finns det också ett viktigt socialt inslag efteråt, till exempel middag på en restaurang eller liknande.

Flera gånger om året har vi sammankomster för hela företaget, julbord, sommarfest, höststart och nyårsstart – där huvudfokus ligger på att ha roligt tillsammans och bli goda vänner, inte bara bra kollegor. Med så många alternativ till sociala aktiviteter blir vi som ett stort gäng.

Vill du bli en del av gänget? Kolla in våra lediga tjänster här:

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.