Tillbaka till huvudmeny

Behåll produktiviteten även på klämdagar

Hög produktivitet även under långhelgernas maj. Med ett molnbaserat affärssystem kan även de tidigare ”kontorsbundna” avdelningarna ha klämdag.

Vabruari och jobba hemma, då är molntjänster ett plus
Vabruari och jobba hemma, då är molntjänster ett plus

I Sverige är vi ju bra på att vara lediga eller jobba ”halvfart” på klämdagar. Dessutom behöver vi ju vara lediga halva dagen innan en röd dag. Märkligt egentligen, men det har väl antagligen historisk anknytning (som väl oftast påverkar hur vi har ledigt…?).

Nu står kanske den mest kända klämdagen inför dörren, Kristi himmelsfärds dag som alltid infaller på en torsdag. Fredagen blir då en klämdag och onsdagen en halvdag. Handen på hjärtat, åker du in till kontoret för att arbeta dessa dagar? Eller gör du som jag och flera med mig – jobbar hemifrån.

Även ekonomi- och supportavdelningarna kan vara produktiva hemifrån

För att verksamhetens produktivitet ska påverkas så lite som möjligt av dessa fenomen bör hjulen rulla på i vanlig takt. Ofta har det varit ekonomiavdelningen eller kundsupporten som i minst grad kunnat nyttja klämdagar och liknande då de varit låsta till kontoret.

Idén med molnbaserade affärssystem är ju att de ska vara tillgängliga var som helst, när som helst och på vilken enhet som helst. Och just detta kommer att förändra för de sista ”kontorsbundna” avdelningarna som nu också kan jobba hemma på klämdagarna och uppleva ett visst mått av frihet – utan att påverka produktiviteten för verksamheten. Hjulen rullar i opåverkad takt!

Det tjänar alla på! Så det är inte längre en fråga om utan när ditt företag kommer att implementera molntjänster.

Vi har skapat en guide som hjälper dig att förstå vad molntjänster är, fördelarna med molntjänster och varför de är viktiga för ditt företag. Var som helst och när som helst, så håller ni produktiviteten uppe, även på klämdagar.

Lär dig mer om molntjänster med vår guide

Mest populära

 • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

  Tips för en lyckad digital AW

  I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

 • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

  Julklappar till anställda i coronatider

  I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

 • Pandemin påverkar möjligheten till lönepraktik

  Varje år börjar omkring 700 studenter en yrkesutbildning inom lön. Att lära i skarpt läge har stort pedagogiskt värde och en del av utbildningen är därför förlagd ute i arbetslivet. Just nu missar dock många studenter den chansen på grund av covid 19.