Tillbaka till huvudmeny

Attestera dina fakturor i mobilen

Med en mobil webbapp för attestering av leverantörsfakturor kan alla attestera sina fakturor när som helst. Nu kan ingen skylla på att de är ute och reser när vi på ekonomiavdelningen vill snabba på attestflödena!

Attestera fakturorna i mobilen. Bild: Freepik
Designed by Freepik

Jag befinner mig på tjänsteresa och plockar fram min mobil när jag sitter på tåget in till vårt huvudkontor. Snabbt och smidigt, direkt i mobilen, börjar jag attestera fakturorna i mitt flöde där jag kan se fakturabild och detaljer av själva konteringen, såsom belopp, konto och kostnadsställe. Jag använder vår mobila webbapp för attestering av leverantörsfakturor. Fantastiskt verktyg som alla våra avdelningschefer fått tillgång till. Nu kan ingen skylla på att de är ute och reser när vi på ekonomiavdelningen vill snabba på attestflödena!

Webbappen är givetvis kopplad till en lösning som hanterar hela leverantörsfakturaflödet från ankomst till betalning i affärssystem. Samtidigt som vi börjat använda webbappen internt håller vi på med projektet ”papperslöshet”, vårt mål är att helt och hållet gå över till e-faktura. Vad vi vill uppnå är automatiserade och snabbare genomsnittsflödet av en faktura. Som ekonomichef vet jag hur mycket tid som kan sparas på att kapa manuella steg och knapptryckningar. För enkel uppföljning får jag i slutet på månaden en väldigt bra rapport på hur bra eller dåliga vi har varit på just detta inom organisationen. Förutom mindre administration har det även en positiv påverkan på miljön.

En lösning för att hantera hela leverantörsfakturaflödet är ett mycket bra verktyg om du vill uppnå automatisering inom din organisation, med mobilt stöd finns inte heller några begränsningar i var arbetet kan utföras (inga fler ursäkter om tjänsteresor eller hemmakontor alltså…). Det sparar personella resurser, effektiviserar er vardag och avlastar ekonomiavdelningen.

Läs mer om vår lösning för elektronisk fakturahantering